Samsun
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Samsun Büyükşehir için savcılar devreye girmeli


Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hasan İpek, Yalı Kafe'deki imar uygulaması için artık Savcıların devreye girmesi gerektiğini belirterek, "İki buçuk yılda 5. kez imar değişikliği teklifi geliyorsa burada bir şey vardır demeleri lazım" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum Yalı Kafe'deki ısrarı bitmek bilmiyor. Son iki buçuk yılda 4 kez imar planı değişikliği yapılan alan için mahkeme 4 kez iptal kararı verdi. Yalı Kafe için beşinci kez meclise plan değişikliği geldi. CHP'li Meclis üyesi artık Cumhuriyet Savcılarının devreye girmesi gerektiğini söyledi.


"ORADA BİR ŞEYLER VAR" DENMELİ
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hasan İpek,"Biz bunu 4 defa mahkemeye verdik. Dört mahkemeyi kazandık, şimdi bunu buraya beşinci defa tekrardan getiriyorsunuz. Türkiye'de aslında şöyle bir şey olması lazım, iki buçuk yılda 5 defa plan değişikliği isteniyorsa, orada bir şeyler oluyor deyip Cumhuriyet Savcılığının devreye girmesi lazım. Bu konu bizlerinden ziyade artık Savcılığın konusu olmaya başladı.Aynı yere iki buçuk yılda 5. defa plan geliyor. Mahkeme iptal ediyor, yenisi geliyor.  Önce Millet Bahçesi yaptık, Mahkeme iptal etti. Sonra Belediye hizmet alanı yaptık mahkeme yineiptal etti. Mahkemenin iptal gerekçesinde kısmi yapılaşma kararının alt belediyenin vermesi gerekiyor diyor. Çünkü burası kıyı kenar çizgisinin içinde. Aynı karar yerine getirilmeden Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni bir karar alınıyor. Bunu tekrar mahkemeye vereceğiz, tekrar iptal edecek. Mahkeme kararını verene kadar hatta kaçak olarak buradaki inşaat devam edecek ama yapılan doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemeleri 4 kez karar veriyor, siz dördünde de biz buna uymuyoruz diyorsunuz. Bunu çok uygun bulmuyorum" diye konuştu.

BAZI MEMURLARIN BAŞI BELAYA GİRECEK
İpek, ayrıca kaçak yapılara göz yumulduğunu da belirterek, bazı memurlarının başının hukukla belaya gireceğini ileri sürdü. İpek şunları söyledi: "Ayrıca kıyı kenar çizgisi içinde otopark olarak konulan  yere bir yapı yapılıyor. Bunun ruhsatı yok, zaten verilme ihtimali  yok çünkü kıyı kenar çizgisi içinde. Şimdi bunun için ne yapılıyor, kaçak yapıya göz yumuluyor. Hukuka uyalım da memur arkadaşlarımızın başı belaya girmesin. Buradan uyarıyorum, bu konularla ilgili bazı memur arkadaşlarımızın başı belaya girecek."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!