Samsun
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı Samsun İçin İmzayı Attı

Cumhurbaşkanı Samsun İçin İmzayı Attı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da hayata geçirilmesi beklenen proje için imzayı attı ve karar resmi gazetede yayımlandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın seçim vaatleri arasında da yer alan, Samsun’daki ulaşım hızı ve konforunu büyük ölçüde etkileyecek Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair müjde niteliğinde karar Cumhurbaşkanı imzasıyla 31 Ağustos tarihli resmi gazetede yayımlandı. Başkan Doğan, “Daha hızlı, daha güvenli, daha konforlu ulaşım için çalışmaya devam ediyoruz” diyerek bu müjdeli haberi duyurdu.
Samsun Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerine tramvay hattının yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair müjde niteliğindeki karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 31 Ağustos tarihli resmi gazetede yayımlandı. Yaklaşık 10 milyar TL’lik yatırımın 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer alması ve 5 yıllık dönem içerisinde yapım çalışmalarının tamamlanarak hizmete alınmış olması hedefleniyor. 

DOĞAN: MÜJDE NİTELİĞİNDE
Daha hızlı Samsun hedefiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Şehir Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanelerine ulaşacak Tramvay Hattına dair açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuz için müjde niteliğindeki bir karar Cumhurbaşkanımızın imzasıyla resmi gazetede yayımlandı. Samsun Şehir Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanelerine Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesine dair karar Cumhurbaşkanımızın imzasıyla 31 Ağustos tarihli resmi gazetede yayımlandı. Hattın 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer almasını ve bu 5 yıllık dönem içerisinde yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete almış olmayı hedefliyoruz. Seçim sürecimizde de bolca üzerinde durduğumuz bir konunun hayata geçiyor olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.”


ALTERNATİF HATLAR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehir Hastanesine erişimi sağlamanın yanı sıra İlkadım ilçemizden de kuzey-güney ekseninde bir ulaşım hattına kavuşmuş olacağız. Bu şekilde Canik ve İlkadım ilçelerimizde alternatif ulaşım hatlarını hayata geçirmeyi ve hemşehrilerimizin konforlarını arttırmayı hedefliyoruz. Kamu Kampüsü alanına da tramvay bağlantısı sağlayacak projemizle, şehrimizin İlkadım ilçesini 33 km’lik mevcut tramvay hattımıza bağlamış olacağız. Samsun’umuzun ulaşım ağını, hızını ve hemşehrilerimizin konforunu daha ileri taşıyacak proje; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a verdiği önemin ve merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyumlu çalışmalarının önemli bir örneğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız, Milletvekilimiz Sayın Mehmet Muş’a, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize ve çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-