Samsun
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP Samsun Milletvekili Çan'dan, Demir'e zehir zemberek sözler


CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e zehir zemberek sözlerle yüklendi. Çan, "Hizmet belediyeciliği diye diye soygun, vurgun ve talan  belediyeciliği yapmaktalar. Bunda da ciddi anlamda başarılılar. Gözleri doymak bilmedi, kendilerinin ve yakınlarındakilerin cepleri ise dolmak bilmedi" dedi

CHP Samsun milletvekili Murat Çan, TBMM'de yaptığı basın açıklamasıyla Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i zehir zemberek ifadelerle suçladı. Çan, belediyeyi soygun, vurgun ve talan belediyeciliği yaparak ceplerini doldurmakla suçladı.

GÖZLERİ DOYMAK, CEPLERİ DOLMAK BİLMEDİ
Murat Çan basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:
"Samsun Büyükşehir Belediyesi hukuksuz iş ve eylemler konusunda günden güne pervasızlaşıyor. Belediyeyi yöneten zihniyet işi gücü bırakıp, imar rantı yaratmak için mesai harcıyor. Kentimizin merkezindeki birinci sınıf tarım arazilerini imara açmaya her geçen gün bu iştahını artırmaya devam ediyor. Muhalif ilçe belediyelerinin parklarına bahçelerine adeta çöküyor ve  imara açıyor. Halkın kullanımında olan, vatandaşın  nefes aldığı yeşil alanları satma planları yapıyor.  Yargı bu eylemlerin her birine dur diyor ama sözde plan değişiklikleriyle, hülle ile hile ile hukukun arkasından dolanıyor, yine bildiklerini okumaya çalışıyor.  Neden hukuksuzca? Çünkü mahkeme bu araziyle ilgili iki kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.  Ama belediye inatla buraya otel yapılması için araziyi ihaleye çıkarıyor. Hukuksuzca satılmaya çalışılan arazi yaklaşık 3,5 dönüm  ama önündeki 7 dönümlük alan da halkın, semt sakinlerinin kullanımına kapatılacak, fiilen otelin kullanımında kalacak. Örneğini bir önceki otel yapımında Samsun halkı bizzat yaşadı ve hala yaşamaya devam ediyor. Daha da ötesi, bu arazi içinde bulunduğu marina alanı için sinsi bir hukuk planı yürütülüyor. Yani bu planları tutarsa, dolgu alanı da otele armağan edilecek ve kullanımına sunulacak.  
Samsun'da hukuksuzluk, pervasızlık, işte bu raddeye kadar gelmiş durumda. Hizmet belediyeciliği diye diye soygun, vurgun ve talan  belediyeciliği yapmaktalar. Bunda da ciddi anlamda başarılılar. Gözleri doymak bilmedi, kendilerinin ve yakınlarındakilerin cepleri ise dolmak bilmedi.  Samsun'u, bu zihniyetten kurtarmak ve Samsun halkına  kazandırmak boynumuzun borcudur."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!