Samsun’un Çarşamba Belediyesi, ilçenin özgü değerlerini, kültürel miraslarını geleceğe taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Çarşamba Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı başvuru sonucu, Çarşamba Keşkeği’ne Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.
Çarşamba keşkeğinin özelliği
Çarşamba Keşkeği; tavuk eti, döğmelik buğday, tereyağı, tavuk suyu, su ve tuz kullanılarak üretiliyor. Geçmişi uzun yıllara dayanan Çarşamba keşkeği; ilçenin mutfak kültürü içinde ve geleneklerinde önemli bir yere sahip. İmece usulü ile yapılan keşkek, özellikle düğün merasimlerinde damatların aynı ritimde ve uzun süre keşkek döverek/güdeleyerek bu yemeği yapması ile gelenek haline geldi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.