© Samsun TV

YRP Samsun B.B. Adayı Adem Güney'den AK Parti'ye 'Zehir Zemberek' sözler

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adam Güney, eski partisine zehir zemberek sözlerle yüklendi. Güney, Samsun'un öz evladı olduğunu vurgularken, AK Parti'nin siyaseti ticarileştirdiğini belirtirken, Halit Doğan'a da liyakat göndermesinde bulundu

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Adem Güney, partisinin il başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi. Adem Güney, basın toplantısının başında "Samsun'un Öz Evladı" vurgusuna tepki göstererek, "Ben Samsun'da doğdum, Samsun'da büyüdüm, Samsun'da kazandım, Samsun'da okudum, inşallah Samsun'da da öleceğiz. Atalarımızı, babalarımızı, anamızı, evladımızı Samsun'a gömdük. Okul hayatı, öğrenim hayatı dışında Samsun'dan çıkmadık" dedi.

SİYASET TİCARİLEŞTİRİLDİ
İktidar partisinin siyaseti ticarileştirdiğini ileri süren Güney, Refah Partisi'de, Necmettin Erbakan'la yol yürüdüğünü, dava arkadaşlığı yaptığını ve dava uğruna 5 ay cezaevinde kaldığını, 28 Şubat sürecinin çilesini çektiğini dile getirdi. AK Parti'den sonra siyasetten ayrıldığı ancak yapılan ısrarlı davet üzerine siyasetteki babaocağına geri döndüğünü belirten Adem Güney, Milli Görüş belediyeciliğinin de ahlaklı belediyecilik olduğunu ifade etti. 

SAMSUN B.B. OPERASYONU
Güney, siyasi çalışmalar yaparken projelerinden bahsettiğinde 'kaynak nerede?' diye sorulduğunu ifade ederek, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bir operasyon yapıldı. Rüşvet operasyonunda kasadan çıkan paralara altınlara çekleri senetleri ülkenin milletin hizmetine sunsak, bir tramvay yapar. Çalınanları, yenilenleri toplasak yani yedirtmesek muhafaza etsek kaynak olur. Operasyonunda kasadan çıkan nakitleri, külçe altınlar hizmetin kaynağı" dedi. Güney, kamuoyunda "Bahattin K. operasyonu olarak bilinen olayın iç yüzünü bildiklerini, yeri ve zamanı geldiğinde belgeleriyle anlatacaklarını da ifade etti.

HALİT DOĞAN'A 'LİYAKAT' GÖNDERMESİ
Adem Güney, 2019 seçimlerinde AK Parti'de söz sahibi olanlara 'bu yöneticiyle olmaz' dediklerini belirterek, "Bu yöneticiyle olmaz, 'göreceksiniz birkaç ay sonra şaibeler ortaya çıkacak' dedik ve dediğimiz gibi oldu. 5 sene sonra bizim dediğimiz noktaya gelindi ve değiştirildi. Gelen arkadaşımız daha mı iyi hizmet edecek? Çarşambaya bakacaksın. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yani Çarşamba'yı uçuruda bizim haberimiz olmadı. Ödül olarak Samsun'u veriyorsun. Arkadaşı şahsi olarak severiz, geçmişte de bir arkadaşlığımız vardır ama yani ehliyet ve liyakat esas olması lazım. Maalesef bu dönemde ehliyet ve liyakata itibar edilmiyor. Tek bir kriter var 'Benim adamım olacak. Benim eminlerimi, benim isteklerimi yerine getirebilecek', kukla bir yönetici isteniyor.  Bizim Samsun'da siyasete yön veren abilerimiz, büyüklerimizin isteği bu. Bu isteğe ben karşı koydum. Kesinlikle olmaz dedik. Biz hiçbir zaman AK Parti içerisinde değerlendirmediler. Yani AK parti'nin kuruluşundaki temel felsefe de aslan milli görüş felsefesiydi. Ancak gömlekler değiştirile değiştirile başka yere evrimleşti. Artık yani bir an önce kurtulunması gereken bir yönetim şekline dönüştü" diye konuştu.

MAL VARLIKLARINI AÇIKLASINLAR
Adem Güney, Samsun'daki belediye başkanlarının göreve gelmeden önceki mal varlıklarıyla, bugünkü mal varlıklarını açıklamaya davet ederek, "Ama gerçeğini. Kendi üzerlerindekini değil, yakın çevresindekilerin, ortaklarının, arkadaşlarının da mal varlıkların açıklasınlar" dedi.

YÜZDE 37-38 OY ALACAĞIZ
 Adem Güney, yüzde 37-38 civarında bir oy alacaklarını düşündüklerini belirterek, "Bir dip dalga geliyor. AK Parti'ye bir dip dalga geliyor. Sessiz yığınlarda şimdi bir sessizlik var. Yeniden Refah Partisi'nin ortaya çıkışıyla hesaplar alt üst oldu. Şimdi adaylarını açıkladıkladılar, başkan belli oldu diyorlar. 31 Mart'ta belediye başkanının kim olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER