© Samsun TV

Yeni Samsun Müzesi Açıldı

Yeni Samsun Müzesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Samsun Müzesi açılış töreninde Samsun'a, kurtuluş meşalesinin yandığı bu topraklara çağdaş bir eser daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

TÜRK ARKEOLOJİSİNİN ALTIN ÇAĞI BAŞLIYOR
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müzecilik anlayışında önemli bir dönüşümü simgeleyen bu açılışta, Türk arkeolojisinin altın çağını müjdeler nitelikte konuşmalar yaptı. Ersoy, "Kazıların 12 aya yayılması ve geleceğe miras projeleri ile Türk arkeolojisinin altın çağını başlattık. Bu alanda 60 yılda yapılanlara eş değer işi inşallah dört yılda yapacak, bu toprakların medeniyet zenginliğini, her bir parçasıyla gün yüzüne çıkaracağız." dedi.

MİMARİSİNDE KARADENİZ'İN DALGALARI

Karadeniz'in dalgalarından esinlenilerek tasarlanan Samsun Müzesi'nin, şehre ve Samsunlulara hayırlı olmasını dileyen Ersoy, müzelerin artık yaşayan yerler olması gerektiğine vurgu yaptı. Modern müzecilik çalışmalarının, müzeleri sadece tarihi ve kültürel eserlere bakılıp geçilen yerler olmaktan çıkarıp, bilime, akademik çalışmalara ve sosyal hayata hizmet eden mekanlar haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

KARADENİZ BÖLGESİ'NİN EN BÜYÜĞÜ

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük müzesi olarak tanıtılan yeni Samsun Müzesi, zengin koleksiyonuyla dikkat çekiyor. Sergilenen 7 bin 165 eser arasında Amisos Antik Kenti buluntuları, bronz atlet heykeli, Helenistik Çağ takıları, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eser grupları bulunuyor. Ayrıca, müzenin etnografya bölümünde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergileniyor.

BİR AY ÜCRETSİZ ZİYARET

Yeni Samsun Müzesi, Samsun'un tarihine, kültürüne ve sosyal hayatına en iyi şekilde hizmet etmesi temennisiyle bir ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek. Bakan Ersoy'un ifadeleriyle, müze sadece bir sergileme alanı değil, aynı zamanda Samsun'un ve Karadeniz Bölgesi'nin tarihini ve kültürünü gelecek nesillere taşıyacak önemli bir miras olarak hizmet verecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER