© Samsun TV

Ümit Özdağ'dan Erdoğan ve Özel'e, Şeyh Said Tepkisi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Samsun ziyaretinde Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said ismi verilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sert eleştirilerde bulundu

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Samsun ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesinin sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdi.

ŞEYH SAİD'E BULVAR İSMİ KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLER
Özdağ, Şeyh Said isminin bir bulvara verilmesini, Cumhuriyet tarihi ve milli değerlere yönelik bir saldırı olarak değerlendirdi. Bu kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğrudan talimatı olduğunu iddia etti ve Cumhuriyetin 100. yılında, Cumhuriyete karşı isyan eden bir figüre bu şekilde saygı gösterilmesini şiddetle eleştirdi.

YEREL SEÇİM VE SİYASİ İTTİFAKLAR ÜZERİNE
Özdağ, yerel seçimler öncesinde Karadeniz'de Zafer Partisi'nin siyasi çalışmalarını ve oylarındaki artış trendini vurguladı. İYİ Parti'ye işbirliği teklifinde bulunduğunu, ancak henüz bu teklife bir yanıt alamadığını belirtti. İttifakın Türk siyasetindeki kutuplaşmayı azaltacağını ve ülkenin genel çıkarlarına hizmet edeceğini söyledi.

TÜRK ORDUSUNA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE TEPKİ
Özdağ, Türk ordusuna yönelik bazı medya organları tarafından yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi. Özellikle Yeni Şafak gazetesinin Türk ordusunu hedef alan haberlerini kınadı ve ordunun Türk milletinin en önemli kurumlarından biri olduğunu hatırlattı.

CHP'NİN POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yönelik eleştirilerde bulunan Özdağ, partinin Şeyh Said isyanını savunan yaklaşımını ve Özgür Özel'in açıklamalarını eleştirdi. CHP'nin bu tutumuyla Atatürk'ün mirasına ve Cumhuriyet değerlerine zarar verdiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER