© Samsun TV

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Açıkladı... Samsun'dan Başlıyor Ama Merkezi Trabzon

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'dan Sarp'a kadar demiryolu hattı döşeneceğini ama hattın merkezinin Trabzon olacağını açıkladı

Samsun, hala sorunlu olan Samsun- Sivas demiryolu hattıyla avutulmaya çalışılırken; hızlı tren kandırmacası yıllardan yıllara atlatılırken, Doğu çevreyolu tozlu rafların arasında beklerken; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, memleketini ziyarette  Trabzon'u nasıl ihya ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  "Planlamalarımız içerisinde Trabzon da bu yatırımların ortasında bulunuyor. Samsun-Sarp demir yolu ve bunun merkezi de Trabzon. Toplam 513 kilometre uzunluğunda planlanan demir yolunun proje çalışmalarını yakın zamanda başlatacağız." dedi

79 MİLYAR HARCANDI, 40 MİLYAR HARCANIYOR
Uraloğlu, son 21 yılda Trabzon'un ulaşım ve iletişim altyapı yatırımları için yaklaşık 78 milyar lira harcadıklarını vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:"Trabzon'un 2003'e kadar sadece 56 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz 184 kilometre daha yaparak 240 kilometreye ulaştık.  Yeni Zigana Tüneli ile iki asra yakın süredir yapım, iyileştirme gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü güzergaha adeta bir mühür vurduk. Trabzon'da yaklaşık 40 milyar liralık proje bedeli ile 23 kara yolu projesi devam ediyor" dedi.

ÇEVREYOLU BAŞLIYOR
Uraloğlu, 43,8 kilometreden oluşan Güney Çevre Yolu'nun 35,8 kilometresini 15 tünelle, 2,1 kilometresini ise 14 viyadükle geçmeyi planladıklarını, Güney Çevre Yolu'nu üç kısım halinde hayata geçireceklerini anlattı. Türkiye'de bir taraftan kara yolu yatırımları devam ederken özellikle demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "Planlamalarımız içerisinde Trabzon da bu yatırımların ortasında bulunuyor. Samsun-Sarp demir yolu ve bunun merkezi de Trabzon. Toplam 513 kilometre uzunluğunda planlanan demir yolunun proje çalışmalarını yakın zamanda başlatacağız. Yine, Trabzon Raylı Sistem Hattı Projemiz için de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla koordineli bir çalışmayı başlattık." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI...
Bakanlık olarak Trabzon için planladıkları her projenin, bölgenin ticaret, üretim ve turizm faaliyetleri potansiyelini katbekat arttıracağına inandığını dile getiren Uraloğlu, şunları kaydetti:"Çünkü güvenli, hızlı ve kolay ulaşım ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir. Trabzon'un iktisadi kalkınması ve sosyal gelişmesine yardımcı olmak, doğal, kültürel ve sanatsal varlıklarının tanıtılması ve korunmasını sağlamak ve tam anlamıyla turizme kazandırmak için yatırımlarımızı asla kesmeyeceğiz. Trabzon'u yeni bir cazibe merkezine dönüştürmeye ve marka şehir yapmaya gayret göstereceğiz. Üniversitesi, limanı, uluslararası havalimanı, serbest bölgesi ve turizm potansiyeli ile Trabzon aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyecek. Trabzon, Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER