© Samsun TV

Tarım Bakanlığını göreve çağırdı

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Kahverengi Kokarca Böceği istilasına karşı Tarım Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Karaman, çiftçilerin zararlarının karşılanması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, fındık üretimini tehdit eden Kahverengi Kokarca Böceği istilasının biyolojik afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Karaman, Tarım Bakanlığı’nın bu konuda ciddi adımlar atarak çiftçiye destek sağlaması gerektiğini söyledi.

İSTİLA FİYATLARI DÜŞÜRDÜ
Karaman, Samsun’daki fındık üreticilerinin mağduriyetine dikkat çekerek, böcek istilasının bölgedeki diğer mahsuller için de büyük tehdit oluşturduğunu belirtti. Fındık üreticilerinin tepkilerini yola döktükleri mahsullerle gösterdiğini ifade eden Karaman, üreticilerin mahsullerini maliyetinin çok altında fiyatlara satmak zorunda kaldığını söyledi.

BİYOLOJİK MÜCADELE ŞART
Tarım Bakanlığı’na çağrıda bulunan Karaman, kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede ilaç desteği sağlanması ve Samuray Arıları Kolonileri kurularak biyolojik mücadelenin başlatılması gerektiğini vurguladı. Karaman, devletin tarımsal üretimi artırmak ve sürdürmekle yükümlü olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER