© Samsun TV

SMMMO Başkanı Dilaver Öğütcü: Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyoruz

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dilaver Öğütcü, meslektaşlarının ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dilaver Öğütcü, odanın bölgedeki en büyük meslek kuruluşu olduğunu belirterek, serbest muhasebeci mali müşavirlerin ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu vurguladı. 1-7 Mart tarihlerini kapsayan 'Muhasebe Haftası' boyunca çeşitli etkinliklerle mesleğin önemine dikkat çekildiğini söyledi.

MUHASEBE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Öğütcü, Muhasebe Haftası'nın önemine değinerek, her yıl Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan ve çeşitli kurum ziyaretleri, ilçe programları ile devam eden kutlamaların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile son bulduğunu ifade etti. Bu etkinliklerle meslek mensuplarının toplumda ve ekonomideki rollerinin altını çizmeyi amaçladıklarını belirtti.

SAMSUN’DA 1055 ÜYE

Türkiye genelinde 125 bin 516 serbest muhasebeci mali müşavir ve 5 bin 74 yeminli mali müşavirin hizmet verdiğini belirten Öğütcü, Samsun SMMMO'nun bin 55 üye ile bölgenin en büyük odası olduğunu kaydetti. Meslek mensuplarının, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak Türkiye'nin iktisadi hayatında vazgeçilmez bir unsur haline geldiğini vurguladı.

EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI

Öğütcü, serbest muhasebeci mali müşavirlerin, Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere, Çalışma, Ticaret, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları gibi önemli kamu kurum ve kuruluşlarına beyan ve bildirimlerin hazırlanması ve gönderimi gibi görevleri yerine getirdiğini söyledi. Bu hizmetlerle meslek mensuplarının ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR

Odaların dijital dünyada da etkin bir şekilde yer aldığını belirten Öğütcü, meslek mensuplarının ve mali müşavirlik mesleğinin çözüm bekleyen önemli sorunlarının olduğuna dikkat çekti. Meslek mensuplarının hazine ile mükellef arasında köprü görevi gördüğünü, bu nedenle mesleğin gelişimine yönelik desteklerin önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER