© Samsun TV

SASKİ'den 3 İlçeye Atık Su Hattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ, Terme, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerinde toplam 7 kilometrelik atık su hattı yenileyerek altyapı kapasitesini artırdı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Terme, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerine bağlı mahallelerde 7 kilometre uzunluğunda atık su ve kanalizasyon şebekesi hattını yenileyerek taşıma kapasitesini yükseltti. Samsun genelindeki altyapı sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, altyapı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

TERME’DE 1 KİLOMETRELİK YAĞMUR SUYU HATTI
Terme ilçesinde Çay Mahallesi Sanayi Caddesi’nde 1 kilometrelik yağmur suyu hattı ve 400 metre uzunluğunda atık su hattı yapıldı. 800 mm çapında yağmur suyu ve 300 mm çapında atık su boruları yerleştirilirken, Anafartalar Caddesi’nde ise 700 metrelik atık su hattı tamamlanmak üzere.

TEKKEKÖY VE 19 MAYIS İLÇELERİNE KANALİZASYON HATTI
Tekkeköy’ün Çinik Mahallesi'nde 900 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattının 450 metresi yapılırken, 19 Mayıs ilçesi Dereköy Mahallesi’nde ise 4 bin 668 metrelik hattın 3 bin 735 metresi tamamlandı. Kalan 933 metrelik bölümün de kısa sürede bitirilerek hizmete sunulacağı bildirildi.

HALK SAĞLIĞINA KATKI
Başkan Doğan, çevre kirliliğinin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için bu altyapı yatırımlarının büyük önem taşıdığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER