© Samsun TV

Samsun'un Tarihi Dokusu Müzeyle Buluşuyor

Samsun Valiliği, çok yönlü yeni müzeyle kültür mirasını halkla buluşturacağını duyurdu.

Samsun Valiliği'nin açıklamasına göre, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Samsun, 29 Ekim'de ziyarete açılacak olan Samsun Müzesi ile tarih ve kültür turizmine yeni bir boyut kazandıracak. Daha önce Bandırma Gemi Müzesi gibi önemli destinasyonlarla adından söz ettiren şehir, Samsun Müzesi ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.

YENİ MÜZEDE ZENGİN İÇERİKLER

1981 yılında hizmete giren ve şimdi yeni bir yüzle ziyaretçi karşılamaya hazırlanan müze, arkeoloji ve etnografya alanlarında zengin koleksiyonlar sunacak. Samsun Valiliği, müzenin çocuk müzesi, sergi salonları, laboratuvarlar ve daha fazlasını kapsayan 20 bin metrekarelik alanda, kültür ve tarih meraklılarını ağırlayacağını bildirdi. Ayrıca Amisos Hazineleri'nin de sergileneceği müze, geniş rekreasyon alanıyla da dikkat çekiyor.

MÜZENİN ŞEHRE KATKILARI

Valilik, Samsun Müzesi'nin şehrin zaten renkli müze turizmine yeni bir ivme katacağını ve tüm yaş grupları için çekim merkezi olacağını vurguladı. Eğitimden sanata, geniş bir yelpazede içeriğe ev sahipliği yapacak müze, ziyaretçilere unutulmaz bir kültürel deneyim vaat ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER