© Samsun TV

Samsunspor'dan Hakem Kararlarına Tepki: "Adil Futbol İstiyoruz"

Samsunspor, Adana Demirspor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek, Türk Futbolu için adil yargılama çağrısında bulundu.

Dün akşam oynanan Samsunspor ile Yukatel Adana Demirspor A.Ş arasındaki müsabakada yaşanan hakem hataları, Samsunspor Kulübü tarafından eleştirildi. Kulüpten yapılan açıklamada, hakem ve VAR kararlarının, futbolseverlerin spordan soğumasına yol açtığı ifade edildi.

HAKEM KARARLARI TARTIŞMA KONUSU

Müsabakanın hakemi ve VAR hakemlerinin, iki net penaltı pozisyonunu göz ardı ettiği belirtildi. Bu durumun, Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım'ın Türk Futbolunu geliştirmek için yaptığı iyi niyetli yatırımların önüne geçtiği ve gelecekteki yatırımlar için soru işaretleri oluşturduğu vurgulandı.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN ORTAK TAVIR ÇAĞRISI

Açıklamada, TFF ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) haksız kararlar karşısında gerekli adımların atılması çağrısı yapıldı. Ayrıca, Kulüpler Birliği çatısı altındaki bütün kulüplerin, yaşanan haksızlıklara birlikte dur demesi gerektiği belirtildi.

SİSTEMATİK HATA İDDİASI VE ÇAĞRI

Samsunspor FK'nın, daha önceki uyarılarına rağmen hakem hatalarının sistemik bir şekilde artarak devam ettiği iddia edildi. Kulüp, TFF ve MHK'dan hakem performanslarının gözden geçirilmesini ve bu sorumluluğun ivedilikle yerine getirilmesini talep etti. Aksi takdirde, Türk Futbolu ve marka değerinin zarar göreceği ifade edildi.

ADİL VE TEMİZ FUTBOL VURGUSU

Samsunspor FK, kazandığı ve kaybettiği tüm müsabakalarda adil ve temiz futbolun yanında olacağını ve bu yanlışların durdurulana kadar mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Ayrıca, kulüp adil futbolu kirleten kişi ve yapıların her zaman karşısında olacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER