© Samsun TV

Samsun'da Yılbaşı İçin Geniş Çaplı Tedbirler Alındı

Samsun'da yılbaşı gecesi için güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı, vatandaşların huzurlu bir yılbaşı geçirmesi hedefleniyor.

Samsun'da vatandaşların yılbaşı gecesini güven ve huzur içinde geçirebilmeleri için kapsamlı tedbirler alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, bu tedbirlerin detayları paylaşıldı.

EMNİYET TEDBİRLERİ

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 31 Aralık günü ve gecesi için 372 ekip, 114 yaya devriye, 5 hava aracı, 2 deniz aracı ve 6 dedektör köpek görevlendirildi. İl ve ilçe girişlerinde oluşturulan 54 uygulama noktasında toplam 2 bin 299 personel görev yapacak.

JANDARMA TEDBİRLERİ

İl Jandarma Komutanlığı, 141 asayiş timi, 7 motosikletli asayiş timi, 8 jandarma suç araştırma timi ve diğer unsurlarla toplamda 627 personeli görevlendirdi. Ayrıca 138 devriye müdahale aracı, 4 motosiklet, 15 sivil araç ve 1 dron görev alacak.

TRAFİK TEDBİRLERİ

Trafik güvenliği için 45 trafik timi ve 5 motosikletli trafik timi dahil olmak üzere 50 tim ve 115 personel görev yapacak. Yılbaşı gecesi için Kavak Çakallı, Terme Miliç ve İlkadım Kadamut bölgelerinde özel ekipler ve bomba, mayın, narkotik köpek unsurlarıyla yol kontrol ve arama faaliyetleri gerçekleştirilecek.

SAHİL GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, yılbaşı gecesi 60 personel ve 2 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 2 kara aracıyla görev yapacak.

KARAYOLLARI VE ACİL ÇAĞRI MERKEZİ TEDBİRLERİ

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, 39 personel ve çeşitli araçlarla dört farklı noktada görev yapacak. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ise 48 personelle hizmet verecek.

ZABITA DENETİMLERİ

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 50 personeliyle yılbaşı yoğunluğu ile ilgili satış ve fiyat denetimleri yapacak.

Vatandaşlardan huzur ve güven ortamını bozacak davranış ve olayları 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri istendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER