© Samsun TV

Samsun'da Tartışmalı Batı Çevre Yolu Projesine Bir Dava Daha

Mimarlar Odası Samsun Şubesi, Batı Çevre Yolu'nun 3. etabına da dava açacaklarını duyurdu. Projeye "rant projesi" iddiası damgası vuruldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Batı Çevre Yolu projesi hakkında tartışmalar bitmek bilmiyor. Daha önce vatandaşların arazilerinin hizmet alanı olarak belirlenmesiyle gündeme gelen proje, şimdi de Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından mahkemeye taşınacak.

TARTIŞMALAR SÜRÜYOR
Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi Üyesi İshak Memişoğlu, projenin Samsun'un en acil ihtiyacı olan Doğu Çevre Yolu'ndan daha önce tamamlanmasını eleştirdi. Memişoğlu, "Samsun'un önceliği Batı Çevre Yolu değil, Doğu Çevre Yolu'dur. Bu proje rant projesidir," dedi.

'40 ARAÇ KULLANACAK'
Memişoğlu, Taflan'dan başlayıp Adalar mevkine bağlanması planlanan Batı Çevre Yolu'nun günde sadece 40 araç tarafından kullanılacağını öne sürdü. "Atakum'un ve Samsun'un trafik sorunu bu projeyle çözülmeyecektir," diye ekledi.

DAVALAR DEVAM EDECEK
Memişoğlu, Mimarlar Odası'nın projenin ilk iki etabına dava açtığını ve üçüncü etaba da dava açacaklarını belirtti. "Yol genişlikleri, orman alanlarının yeşil alan olarak gösterilmesi, Atakum Belediyesi'nin görüşlerinin alınmaması gibi, şehircilik planlama ilkelerine uygun bulmadık ve yargıya taşıyacağız," ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER