© Samsun TV

Samsun'da Ramazan Pidesinin Fiyatı İkiye Katlandı

Ramazan Pidesi Fiyatları Samsun'da Yüzde 100 Arttı

Samsun’da, geçen yıl 10 TL’den satılan Ramazan pidesinin fiyatı bu yıl büyük bir artışla 20 TL olarak belirlendi. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, yapılan fiyat güncellemesini ve Ramazan ayının Samsun halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

SESOB Başkanı Açıkladı: Maliyetlerdeki Artış Fiyatlara Yansıdı

Güler, geçen yıl 320 gram olan Ramazan pidesinin fiyatının, maliyetlerdeki artış sebebiyle bu sene için güncellendiğini açıkladı. Türkiye genelindeki fiyatlarla karşılaştırma yaparak, Samsun'da kilo başına fiyatın 57 TL'ye denk gelecek şekilde ayarlandığını belirtti. Böylece, Samsun'da 350 gram Ramazan pidesi 20 TL'den, çevre illere göre daha uygun bir fiyatla satışa sunulacak.

Yumurtalı ve Sade Pidelerin Fiyatı Belli Oldu

Yeni tarife ile birlikte Samsun'da 350 gram sade pide 20 TL, yumurtalı pide ise 25 TL'den satılacak. Büyük boy olarak tanımlanan 700 gram sade pide 40 TL, yumurtalı pide 50 TL fiyat etiketiyle tüketicilere sunulacak. SESOB Başkanı, fiyatların Türkiye geneline göre kilo başına 3 TL daha düşük tutulduğunu vurgulayarak, Samsun halkına ekonomik bir alternatif sunulduğunu ifade etti.

Samsunlular Yeni Fiyatlara Nasıl Tepki Verecek?

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesinin fiyatındaki bu büyük artış, Samsunlular tarafından nasıl karşılanacak merak konusu. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin belirlediği yeni fiyat tarifesi, Pazar günü itibarıyla uygulamaya konulacak. Samsunluların, Ramazan ayında sevdikleri pideyi sofralarından eksik etmeyecekleri ancak fiyat artışına nasıl bir tepki gösterecekleri ise zamanla ortaya çıkacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER