© Samsun TV

Samsun'da 'Kürtün Vadisine İmar' Oyunu

İYİ Parti Meclis Grup başkan vekili Dr. Ayhan Ayvaz, daha önce itirazlar üzerine geri çekilen Kürtün Vadisi'ne imar getirmeye çalışan başkan Mustafa Demir'in ayak oyunları ile bu hayalini gerçekleştirmeye çalıştığını ileri sürdü

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kürtün Vadisi'nin imara açılması için Atakum, İlkadım,Canik ve Tekkeköy Planlar Arası uyumun sağlanmasına ilişkin çevre düzeni planı değişikliği adı altında Kürtün Vadisi'ni imara açma oyunu olduğu ortaya çıktı.

AYAK OYUNLARI
İYİ Parti Meclis Grupbaşkan vekili Dr. Ayhan Ayvaz, "Kürtün Vadisi'nin bulunduğu alan kentsel gelişme alanı yapılarak jeolojik sakıncalı alan mimara açılmak isteniyor. 1/50  Binlik plan ile, geri çekilmiş olan Kürtün Vadisi'nin imara açılması ile ilgili itirazlarımız üzerine geri çekilmiş olan imar planı, farklı bir yöntemle ayak oyunları ile imara açılmak isteniyor" dedi.

BURADA YAPILAŞMA İNTİHAR
Ayvaz, "Bu şekli ile imara açılmasının önü açıldı. Şöyle Kürtün Vadisi aslında yerleşim için jeolojik yönden sakıncalı bölge. Mustafa Demir, bura nın imara açılması için meclise getirmiş, giderayak da bunu farklı farklı bir yöntemle hayata geçirmeye çalışmaktadır. Biz bu oyuna izin vermeyeceğiz. O Bölge tarım arazisi olarak kalmalıdır. heyelan Bölgesi'ne bina yapılması intihardır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER