© Samsun TV

Samsun'da Eğitimciye Saldırı Protestosu

Samsun'da okul müdürüne yapılan saldırı, Eğitim Bir Sen ve eğitimcilerin katıldığı eylemle protesto edildi

Samsun'da, Atakum ilçesindeki Hüseyin Avni Asal İlkokulu Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Atakum İlçe Başkanı Fırat Şad'a yönelik saldırı, eğitim camiası tarafından şiddetle kınandı. Şad, okul çıkışında iki kişi tarafından darp edildiği olay, eğitimciler ve öğretmenler tarafından protesto edildi.

ŞİDDETE KARŞI BİRLİK MESAJI

Olayın yaşandığı okulun bahçesinde toplanan Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen üyeleri ve diğer eğitimciler, şiddet olayına karşı tepkilerini dile getirdi. Memur Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, basın açıklamasında bulunarak, eğitim öğretim hizmetlerinin bu tür şiddet olaylarından olumsuz etkilendiğini ve eğitimcilerin verimliliğinin düştüğünü ifade etti.

ACİL KANUNİ DÜZENLEME ÇAĞRISI

Yıldız, eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının ciddi hukuki yaptırımlar getirilmediği sürece devam edeceğini belirterek, eğitimcilerin korunması için acilen kanuni düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Yıldız, "“Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir. Öğrencilerini koruduğu, düşündüğü için öğretmenlerimizin uğradığı bu şiddet olayları ciddi bir hukuki yaptırım gelmediği sürece devam edecek. Meczuplar, kafası bozuklar, cahiller, vandallar okulları basacak, eğitimcileri darp edecek. Kaç kere ölürsek, kaç kere yaralanırsak eğitimcilere yönelik şiddeti önleyecek kanuni bir düzenleme yapılacak. Yaşadığımız bu son olayda da gördük ki eğitimciye şiddet konusunda acilen bir kanuni düzenleme yapılmalı. Okullarımız hem evlatlarımız hem de eğitimcilerimizin için daha güvenilir hale getirilmelidir" dedi.

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Yıldız, olayın faillerinin yakalanmasına kadar geçen süreçte desteklerini esirgemeyen yerel yöneticilere ve güvenlik güçlerine teşekkürlerini iletti. Fırat Şad'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER