© Samsun TV

Samsun'da bir devir bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Halit Doğan'ı ilan etmesiyle Samsun'da Mustafa Demir dönemi, ardında "Bahattin, Yılmaz'ın izlerini silme, kaçak yapılar, yargı kararlarına uymama, onlarca dava, bir çok yolsuzluk iddiası..." bırakarak resmen bitti...

Samsun'da Erdoğan'ın resmi açıklamasıyla bir dönem resmen sona erdi. Samsun kurucu il başkanı olarak 3 dönem milletvekilliği, bir dönem bakanlık yapan Mustafa Demir'in Samsunlu için çileye dönüşen 5 yıllık Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı da sona ermiş oldu. Demir 31 Mart'a kadar koltukta oturacak ama Samsun için siyaset sahnesinde bir daha olamayacak.

DEMİR'İN SAMSUN'A BIRAKTIĞI MİRASLAR

Mustafa Demir'li dönem sona ererken, geride çok sayıda soru işareti kaldı. Bahatten K.'nın yolsuzluk, rüşvek skandalıyla başlayan dönemde, o dosyadan geride ve akıllıarda çok sayıda cevaplanmamış soru işareti kaldı. Milyonlarca lirayı rüşvet olarak  aldığı iddia edilen Bahattin K.'nın bunu tek başına yapıp yapmadığı, rüşvetin talimatlı olup olmadığı hala cevap bulmadı. Mustafa Demir, iptal ettiği su indirimi ve ardından otomatiğe bağladığı zamlarla Samsun'u, Türkiye'nin en pahalı suyunu tüketen illerinden biri haline getirirken; Yalı kafe, Alo 153, İlçe Minibüs terminali başta olmak üzere çok sayıda kaçak hükmü bulunan sorunlu yapılar bıraktı. Demir, Yusuf Ziya Yılmaz'ın izlerini silmek için onun döneminde adeta ne varsa yıkılarak, bol sıfırlı davet usulü ihalelerle yenileri için Samsun'un kaynakları harcandı. Araç alımlarından yapılan her ihaleyle ilgili Sayıştay raporlarına giren, meclis üyelerince dillendiren bolca yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası da Demir'den Samsun'a kalan eserler oldu. Yargı kararlarına uymaması ve yaptığı işlerin ciddi bir bölümünün davalık olması da Mustafa Demir'in Samsun'a bıraktığı miras oldu. Demir'in bir başka mirası da dönemin Valisi Osman Kaymak ile  Samsun Çarşamba Ovası'na termik santral kurulması olurken; Atakum'daki City Mall AVM'nin kaçak durumdan kurtarılması için gösterdiği caba da Samsun için yaptığı çalışmalar (!) arasındaki yerini aldı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER