© Samsun TV

Samsun'da Bir Çile Daha Bitecek

Samsun'da adli olaylardaki otopsilerin Trabzon'da yapılması nedeniyle çekilen çileye çare olarak kurulan Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın binasının temeli törenle atıldı. Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı için büyük çaba harcayan Samsun Milletvekili Mehmet Muş, törende yeni müjdeler verdi

Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası'nın temel atma töreni, şehrin önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Törende TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun'a yönelik yeni gelişmeler ve projeler hakkında açıklamalar yaptı.

TERME OSB ONAYLANDI, YAKAKENT'TE BÜYÜK ADIM
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, törende yaptığı konuşmada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un göreve gelmesiyle Adalet'le ilgili yatırımların Samsun'da ivme kazandığını söyledi. Muş, "Bakanımızın destekleriyle Samsun'da adalet ve yargı hizmetleriyle ilgili bir dizi yatırım planlıyoruz. Bunlar arasında ihale aşamaları ve proje ihaleleri de bulunuyor," dedi. Ayrıca, Muş Samsun'un ekonomik ve tarım alanındaki önemine vurgu yaparak, şehrin sanayi, turizm ve ticaret alanlarında yükselmesini hedeflediklerini ifade etti. Terme Organize Sanayi Bölgesi'nin onaylandığını ve Yakakent'te planlanan Su ürünleri Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin kamu yararı kararının verildiğini belirtti.

SAMSUN AK PARTİ İLE BÜYÜK MESAFELER ALDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, "Samsun, Milli Mücadele'de önemli bir rol oynamış ve AK Parti iktidarında büyük mesafeler kat etmiştir. Şehir, sağlık, eğitim, turizm ve tarım alanlarında lider konumunu koruyor," diyerek Samsun'un Karadeniz Bölgesi'ndeki önemini vurguladı. Yeni Adli Tıp Kurumu binasının 500 günden daha kısa sürede tamamlanacağını söyledi ve "Samsun'umuzun yıllardır süren bir şikayetini, özellikle Trabzon'a gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak," dedi.


Temel atma törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Genel Başkan Vekili Yardımcısı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ve diğer protokol üyeleri katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER