© Samsun TV

Samsun'da Az Kullananın Farkını Çok Kullanan Ödeyecek

Samsun'da su faturalarında yeni uygulama kabul edildi. Samsun'da az su kullananlara indirim, çok su kullananlara bindirim geldi. Yani indirim adı altında; az su kullananların farkını çok su kullananlara ödetilecek. Her ay su fiyatlarına zam gelmeye de devam edecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu su faturalarında yeni uygulamaya oy çokluğu ile kabul etti. Yeni uygulamada 20 metreküp altında su kullananlara indirim yapılırken; 20 metreküpün üzerinde su kullananlar da suyu zamlı ödeyecek.

YÜZDE 15 İNDİRİM YÜZDE 17 BİNDİRİM
SASKİ Genel Kurulunda kabul edilen  uygulamaya göre;  10 - 13 m3 su kullananlara yüzde 15 indirim, 15 m3 su kullananlara yüzde 12 indirim, 18 m3 kullananlara yüzde 6 indirim, 20 m3 su kullananlara da yüzde 0,6 oranında indirim yapılacak. 20 m3’ten fazla kullananlara ise aynı oranda zam yapılacak. 25 m3 su kullananlar yüzde 10, 30 metre küp su kullananlar ise su faturasını yüzde 17 zamlı ödeyecek. 

HER AY ZAM GELMEYE DEVAM EDECEK
Samsun'da görev başındaki siyasetçiler 'Su da indirim' yaptıklarını iddia ederken; uygulama 20 metreküpten az kullananların faturasının bir kısmını, 20 metreküpten fazla kullananlar ödeyecek şeklinde devam edecek. Bu arada su fiyatlarına her ay TÜFE oranında zam gelmeye devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER