© Samsun TV

Samsun'da Atatürk, Onur Anıtı'nda Anıldı

Spot veya Toplayıcı: Samsun'da "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Samsun'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla Onur Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Tören, Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından anıta çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Atatürk'ün hayata veda ettiği saat olan 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin devamında Samsun Valisi Orhan Tavlı, anıt şeref defterine duygularını yazdı.

VALİ TAVLI'NIN MESAJI
Vali Tavlı, şeref defterine yazdığı mesajda, "Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizi müşterek bir gaye etrafında birleştirerek, istikbal yolunda yaktığınız meşaleyi bizler de gelecek nesillere teslim edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartma hedefine ulaştırmak ve 2. asrını 'Türkiye Yüzyılı' olarak inşa etmek için köklü tarihimizden aldığımız ilhamla gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Törene CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER