© Samsun TV

Samsun'da Acı Veda

Abhazya'daki Faciada Hayatını Kaybeden Balıkçılar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Abhazya'da meydana gelen metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 27 yaşındaki Cengiz Demirci ve 24 yaşındaki Emrah Bakırcı'nın cenazeleri, memleketleri Samsun'un Terme ilçesinde toprağa verildi. Faciadan kıl payı kurtulan Ercan Demirci, cenazede duygusal anlar yaşadı.

BÜYÜK İHMAL İDDİASI

Ercan Demirci'nin anlattığına göre, üç aydır Abhazya'da balıkçılık yapmakta olan ekip, kaptanın talimatıyla ambara indiğinde trajedi yaşandı. Ambarın havalandırılmaması sonucu ağır metan gazına maruz kalan Demirci, bayılmasının ardından kurtarılmaya çalışıldı. Ancak, onu kurtarmak için ambara inen Cengiz Demirci ve Emrah Bakırcı dahil üç kişi, aynı kaderi paylaştı. Cengiz Demirci ve Emrah Bakırcı hayatını kaybederken, Ercan Demirci son anda kurtuldu. Ercan Demirci, "Burada büyük ihmal var. Böylesi tonajlı gemilerde ambarların sık sık havalandırılması gerekirken havalandırılmamış, ölüm göz göre göre geldi," diyerek yaşananları anlattı.

DUALARLA SON YOLCULUĞUNA

Cengiz Demirci, evli ve dört çocuk babasıydı; Emrah Bakırcı ise evli ve bir çocuk babası olarak genç yaşta hayata veda etti. İki balıkçının cenazeleri, Terme merkezindeki Cumhuriyet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Çangallar Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde, Emrah Bakırcı'nın babası Mustafa Bakırcı, iki tabutun başında taziyeleri kabul etti ve büyük üzüntü yaşadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER