© Samsun TV

Samsun'da 54 Mahallenin Su Sorunu Çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kavak Güven Göleti’ne su takviye hattı yapımını tamamlayarak su sorunu yaşayan 54 mahalleye çözüm sağladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Kavak Güven Göleti’ne su takviyesi sağlayacak terfi hattının yapımı tamamlandı. Başkan Halit Doğan, bu altyapı yatırımıyla 54 mahallenin su sorununu çözdüklerini belirtti.

KURAKLIK VE KÜRESEL ISINMA

2024 yılında küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle Samsun’da yaşanan kuraklık, Kavak Güven Göleti’nin su seviyesini yüzde 3’e kadar düşürdü. Kavak, İlkadım, Atakum ve Bafra ilçelerinin içme suyu kaynağı olan göletin su sorununa çözüm bulmak için SASKİ harekete geçti. Divanbaşı Göleti’nden Güven Göleti’ne su takviye etmek için başlatılan projeyle 12 kilometrelik terfi hattı tamamlandı.

YENİ SU HATTI TAMAMLANDI

Divanbaşı Göleti’nden su pompalanması için 12 kilometrelik çelik, duktil ve PVC borular döşenerek terfi hattı oluşturuldu. Yüzer platformlar inşa edilerek saniyede 60 litre su, Güven Göleti’ne aktarılmaya başlandı. Su, arıtma tesislerinde işlem gördükten sonra 54 mahalledeki vatandaşlara dağıtılacak.

SU SIKINTISI ÇÖZÜLDÜ

Başkan Doğan, kuraklık nedeniyle Güven Göleti’nde yaşanan su sıkıntısının terfi hattıyla çözüldüğünü belirterek, "Bu projeyle göleti kurumaktan kurtardık. 54 mahallemizde su sıkıntısı olmayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KESİNTİSİZ SUYA KAVUŞACAK MAHALLELER

Proje kapsamında ilk etapta Kavak ve İlkadım ilçelerine bağlı 28 mahalle kesintisiz suya kavuşacak. Ardından Atakum ve Bafra ilçelerindeki diğer mahallelere de su verilecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte su sıkıntısı çeken kırsal mahallelerin sorunları giderilmiş olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER