© Samsun TV

Samsun Valisi Tavlı, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti

Samsun Valisi Orhan Tavlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makam koltuğunu İstiklal İlkokulu öğrencilerine devrederek, çocukların bayramlarını coşkuyla kutladı.

Onur Anıtı'nda gerçekleştirilen törenin ardından Vali Tavlı, İstiklal İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Hiranur Özdemir ve Hasan Eymen Kol'u makamında ağırladı. Ziyaret sırasında Vali Tavlı, makam koltuğunu öğrencilere devretti. Makam koltuğuna oturan öğrenciler, Vali Tavlı'nın görevini bir süre devraldı.

Öğrencilerin istekleri arasında çocuk oyun alanlarının ve okullarda Samsunspor sevgisinin artırılması yer aldı. Hiranur Özdemir, "Çocukların bilinçsizce ekran karşısında vakit geçirmelerini engellemek için ücretsiz aktivite ve çocuk oyun alanlarının yapılmasını istiyorum. Okullarda teknolojinin olumlu ve olumsuz etkilerinin anlatıldığı dersler düzenlenmeli. Bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarımızda akıl ve zeka oyunları sınıfları açılmalı, okul bahçelerine aktivite sahaları kurulmalıdır" dedi.

Hasan Eymen Kol ise, "Samsunspor sevgisinin artırılması için okullarda ve şehirde gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Samsun ve Samsunspor bizim için çok değerlidir. Bu şehrin çocukları olarak, Samsunspor'u desteklemek bizim görevimizdir" şeklinde konuştu.

Vali Tavlı, öğrencilerin isteklerini not alarak, gelecek dönemde hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER