© Samsun TV

Samsun Valiliği'nden fırtına uyarısı

Samsun Valiliği, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün Karadeniz için fırtına uyarısında bulunduğunu hatırlatarak dikkatli olanmasını istedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı ve Doğu Karadeniz bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Salı günü öğle saatlerinde doğuda, akşam saatlerinde ise batıda hafiflemesi tahmin ediliyor.

2 GÜN ETKİLİ OLACAK
Samsun Valiliği, fırtınanın olası etkileri konusunda uyarıda bulunuldu. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi riskleri ile soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda da vatandaşlar uyarıldı.
25 Mart 2024 Pazartesi günü saat 06.00  ile 26 Mart 2024 Salı güne saat 23.00 saatleri arasında dikkatli olunmasını isteyen Samsun Valiliği gerekli tedbirlerin alınması için de kurumları uyardı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER