© Samsun TV

Samsun SP İl Başkanı Şen: Su zammının hesabı sandıkta sorulacak

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Büyükşehir Belediyesi'nin su zammına ve yargı kararlarına uymamasına sert tepki göstererek, "Su zammının ve yargı kararlarına uymamanın hesabı sandıkta sorulacak" dedi

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Salih Şen, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı su zammı ve bu konudaki yargı kararlarına ilişkin eleştirilerde bulundu. Şen, Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararına rağmen Aralık ayında da TEFE-TÜFE zammını uygulamaya devam etmesini eleştirdi.

SAMSUN B.B. KARARLARA UYMADI
Şen, 2019 yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra yapılan su zammına dikkat çekti. İlk olarak yüzde 15 indirim yapıldığını, ancak seçimlerden iki ay sonra su kullanım bedeline yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 oranında zam yapıldığını belirtti. Her ay TEFE-TÜFE oranında artırılan su fiyatlarının yargı tarafından iptal edildiğini, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararlara uymadığını vurguladı.

DEMİR'E SERT ELEŞTİRİ
Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in mahkeme kararlarını eleştirdiğini ve suyun metreküp fiyatını 11 lira 30 kuruştan 13 lira 50 kuruşa çıkardığını ifade etti. Mahkemenin yeniden iptal kararı vermesine rağmen, Büyükşehir Belediyesi'nin bu karara uymayarak zammı yansıttığını ve sonuçta konutlarda metreküp fiyatının 18 lira 77 kuruşa, iş yerlerinde ise 39 lira 76 kuruşa yükseldiğini belirtti.

"HESABI SORULACAK"
Şen, yaklaşan yerel seçimlerde halkın bu kararların hesabını soracağını vurgulayarak, Saadet Partisi'nin seçim bölgelerinde kendi adayları ve projeleriyle sahada olacağını söyledi. Partinin, milletin dertlerine derman olacak ve sıkıntılarını çözecek bir alternatif olarak seçmenlerin karşısına çıkacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER