© Samsun TV

Samsun OMÜ'de Büyük İnsafsızlık

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrenci yemek ücretlerine yapılan yüzde 233'lük zam, öğrenci topluluğunda büyük tepkilere yol açtı. Altı lira olan yemek ücretleri, zamla birlikte 20 liraya çıkarıldı​​

Bu ani ve yüksek oranlı zam, öğrenciler arasında büyük bir şaşkınlık ve rahatsızlık yarattı. Samsun Tabip Odası Tıp Öğrenci Kolu, bu zammın öğrencilerin geçim sıkıntısını daha da artıracağını ve üniversite öğrencileri arasında intihar vakalarını etkileyebilecek bir unsur olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada, ekonomik sıkıntıların farkında oldukları, ancak öğrencilerin yemek fiyatlarına yapılan bu zammı kabul etmedikleri ve yetkilileri vicdana ve göreve davet ettikleri belirtildi​​​​.

PROTESTO EYLEMLERİ VE İMZA KAMPANYASI

OMÜ'deki bir grup öğrenci, bu zam kararını protesto etmek için harekete geçti. Kendilerine OMÜ Yemekhane İnsiyatifi adını veren grup, üniversitenin Kurupelit yerleşkesindeki Rektörlük binası önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi. Ellerinde plastik tabaklar ve çatallarla zammı protesto eden grup, daha önce yapılan zammın geri çekilmesi için topladıkları yaklaşık 2 bin 500 imzayı rektör yardımcısına sunmak istedi. Ancak yapılan görüşmelerde, zamların geri çekilmeyeceği sonucuna varıldığı belirtildi, bu nedenle öğrenciler tepkilerini göstermeye devam edeceklerini açıkladılar​​.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER