© Samsun TV

Samsun Mimarlar Odası, Cemil Deveci'yi yalanladı

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin projeyi Mimarlar Odası iş birliğiyle yürütüldüğüne dair iddialarını yalanlayarak, odanın bu projede hiçbir rolü olmadığını açıkladı

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener, Atakum Belediyesi'nin yürüttüğü 100 Yıl Anıtı projesiyle ilgili basında yer alan açıklamalara netlik getirdi. Şener, Atakum Belediye Başkanı'nın projeyi Mimarlar Odası iş birliğiyle yürütüldüğüne dair iddialarını yalanlayarak, odanın bu projede hiçbir rolü olmadığını belirtti.

"ULUSAL ÖLÇEKTE BİR YARIŞMA ÖNERDİK"
Şener, yaptığı detaylı açıklamada, "Atakum Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmede, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithaf edilecek bu anlamlı projenin, ulusal bir proje yarışması yoluyla elde edilmesinin daha doğru olacağını önerdik. Proje sadece bir ilçenin değil, tüm ülkenin ortak değeri olmalı ve geniş katılımlı, şeffaf bir süreçle hayata geçirilmelidir," dedi. Başkan Şener, belediye ile olan diyaloglarında ortak aklın önemini vurguladıklarını ve herhangi bir yanlış anlamadan kaçınmak için proje sürecinde daha fazla katılımcı yaklaşım benimsemeleri gerektiğini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TUTUMUNA ELEŞTİRİ
Başkan Şener, ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projeyi durdurma kararını ve belediyenin kendi kaçak yapılarını eleştirdi. "Kendi kaçak yapılarına göz yuman Büyükşehir Belediyesi'nin, böylesine önemli bir projeyi durdurma girişimi, belediyecilik anlayışımıza uygun değil," diyerek belediyenin çifte standart uyguladığını öne sürdü.

KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİNİN ÖNEMİ
Odanın temsilcisi olarak Şener, projenin kamuoyu tarafından doğru anlaşılmasının önemine değindi ve Mimarlar Odası olarak projeye ilişkin herhangi bir yanıltıcı bilgiye karşı olduklarını açıkladı. "Mimarlar Odası olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve şehrimizin kültürel mirasına sahip çıkılması için çalışmaya devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER