© Samsun TV

Samsun Güvenliği İçin Seferberlik:  7/24 Görev Başındalar

Samsun Valisi Orhan Tavlı, polis, jandarma ve sahil güvenliğin Samsunlunun huzuru için 7/24 görev başında olduğunu, 2023 yılında çok başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini, bu başarılı çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi

Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehrin güvenlik durumu hakkında kapsamlı bir açıklama yaptı. Türkiye Yüzyılı'nda Samsun'un huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerinin aralıksız çalıştığını belirten Vali Tavlı, "Samsun’umuzun stratejik, ekonomik ve turistik değerlerinin korunması ve geleceğe taşınması için polis, jandarma ve sahil güvenliğimizin uyumlu çalışmaları devam etmektedir" dedi.

YIL İÇİNDEKİ OPERASYONLARDA BÜYÜK BAŞARI

Vali Tavlı, 2023 yılı içinde yapılan operasyonlarda 16.063 aranan şahsın yakalandığını, 1.891 adet ruhsatsız tabanca ve 1.039 adet av tüfeği dahil olmak üzere çok sayıda suç aletinin ele geçirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı'nın sağladığı destekle olaylara müdahale sürecinin hızlandığını, asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında sahadaki ekiplerin sayısının artırıldığını ifade etti.

SUÇ ORANLARINDA DİKKAT ÇEKİCİ DÜŞÜŞ

Vali Tavlı, 2023 yılı içinde hırsızlık olaylarında %21, yüz kızartıcı suçlarda %18, yağma suçunda %9 oranında azalma sağlandığını belirtti. Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda başarı sağlandığını, Samsun'da bu tür suç örgütlerinin çökertildiğini ve üyelerinin adalete teslim edildiğini vurguladı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BÜYÜK ADIMLAR

Narkotik suçlarla mücadelede NARVAS sisteminin etkin kullanıldığını belirten Tavlı, 2023 yılında 156 kilo esrar, 896.901 adet sentetik ecza, 53 kilo metamfetamin ve 1 milyon 957 bin kök kenevir ve skunk gibi büyük miktarlarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini aktardı.

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE TERÖRLE MÜCADELE

Trafik güvenliği konusunda da bilgi veren Vali Tavlı, yapılan uygulamalarda 321.791 araç ve sürücüye işlem yapıldığını, terörle mücadelede de 125 şahsa adli işlem uygulandığını belirtti. Sahil Güvenlik ekiplerinin de 5.400 saat görev icra ettiğini, 1.861 adet gemi/tekne kontrolü yapıldığını açıkladı.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE TEŞEKKÜR

Vali Tavlı, Samsun'un huzur ve güvenliğinin sağlanması için görev yapan güvenlik kuvvetlerine başarılar dilerken, desteklerini hissettikleri büyükşehir belediyesi, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara teşekkür etti. Şehitleri anarak, gazilere minnetlerini sundu ve Ramazan ayının bereket ve huzur getirmesini temenni etti.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER