© Samsun TV

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda Dev Yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Yeni Terminal İçin 2 Milyar Liralık Proje gerçekleştirilecek" dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun ziyareti sırasında Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilecek büyük değişiklikler hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, yeni iç hatlar terminal binasının 23 bin 463 metrekarelik bir alanda inşa edileceğini ve mevcut terminal binasının da dış hatlar için düzenleneceğini duyurdu. Bu dev projenin yaklaşık 2 milyar liralık yapım maliyetiyle gerçekleştirileceğini belirten Uraloğlu, ihale sürecinin bir an önce başlatılacağını ifade etti.

BÖLGENİN ULAŞIM AĞI GÜÇLENECEK

Uraloğlu, altyapı yatırımlarının temel hedefinin şehirlerin güvenli ve konforlu ulaşım ağını güçlendirerek insanların hayat standardını yükseltmek olduğunu vurguladı. Çarşamba Havalimanı'nın yeni terminal binasının yapım işinin bölgenin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

SON TEKNOLOJİYLE DONATILACAK

2 yıl önce mevcut terminal binasında yapılan revizyonları hatırlatan Uraloğlu, iç hatlar giden yolcu salonunun kullanım alanının genişletildiğini ve 25 yıllık mekanik, elektrik, elektronik sistemlerin tamamen yenilendiğini kaydetti. Yeni projede, 17 bin 184 metrekare ilaveyle apron sahasının genişletileceğini, 4 bin 658 metrekarelik yeni bir güç merkezi binası ve 847 araç kapasiteli bir otoparkın inşa edileceğini açıkladı.

SAMSUN'UN HAVA TAŞIMACILIĞINDA BÜYÜK ARTIŞ

Samsun'un ekonomisinin sürekli büyüdüğünü ve hava yolu taşımacılığında ticari ve uluslararası alanda ihtiyaçlarının arttığını belirten Uraloğlu, 22 yıl önce hava yolu kullanan yolcu sayısının 175 bin iken, bugün yaklaşık 9 kat artışla 1 milyon 400 binin üstüne çıktığını ifade etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER