© Samsun TV

Samsun Büyükşehir’den Bir ‘Yap-Boz’ çalışması daha

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in “10 milyon TL harcadık, artık sorun yaşanmayacak” dediği sel suyu boşaltma çalışması için şimdi yeniden 7 milyon 555 bin TL harcanacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü’nün yağışlarda oluşan su baskını problemlerini çözmek amacıyla Canik ilçesinde daha önce 10 milyon lira harcanan Yağmur Suyu Terfi Projesi için yeni bir çalışma başlattı, bu kez harcanacak tutar 7 milyon 555 bin TL. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Gülsan ve Eski Sanayi Bölgesinde yapılan Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi’nin betonarme imalatının tamamlandığı, terfi merkezinde biriken yağmur sularının tahliyesini Mert Irmağı’na sağlamak amacıyla bölgeye getirilen duktil boruların belirlenen hatta döşenmesi için çalışmaların başladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ani ve sağanak yağış sonrası kot probleminden kaynaklı sanayi bölgesi ve çevre yollarında biriken yağmursularının deşarj edilememe sorununu ise, Keson Terfi Merkezi ile çözüyor. Terme, Bafra ve Canik ilçelerinde inşa edilecek büyük keson kuyu imalatı çalışmaları başladı. İlki Canik ilçesinin eski stat kavşağındaki Çarşamba Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında kalan orta refüjde inşa edilen 6 metre çapında ve 8 metre derinlikteki Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezi’nin betonarme imalatı tamamlandı. Gülsan ve Eski Sanayi Bölgesindeki terfi merkezinde biriken yağmur sularının tahliyesini Mert Irmağına sağlamak amacıyla duktil boruların belirlenen hatta döşenmesi işlemi başladı. Sözleşme bedeli 7 milyon 555 bin lira olan projenin inşaat çalışmaları bittiğinde, sağanak yağmurlar sonrası bölgede biriken yüzey suları Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezinde toplanacak. Yağmur Suyu Keson Terfi Merkezinde bulunan ve her biri saniyede 0,5 m3 su tahliyesi gücüne sahip 4 adet pompa yardımıyla alıcı ortama deşarj edilecek. SASKİ, bu sayede bölgede yaşanan yağmursuyu ve taşkın probleminin önüne geçecek.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER