© Samsun TV

Samsun Atakum Başkanı Deveci'nin 'Eğilim' korkusu

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, CHP Parti Meclisi'nin Atakum'daki eğilim yoklaması kararına itiraz etti. Deveci, eğilim yoklaması yerine anket önerirken, CHP'de "Parti üyelerinin söz hakkını elinden alan ve onların kendisine oy vermeyeceğini düşünen birinden belediye başkanı olur mu?" tepkilerine neden oldu

CHP Parti Meclisi Atakum'da adayın eğilim yoklamasıyla belirlenmesine karar verdi. Atakum Belediye Başkan Adayları, parti üyelerinin oy kullanacağı eğilim yoklaması için çalışmalara başlarken, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'den itiraz geldi. Önceki seçimlerde partisi tarafından ön seçim, eğilim yoklaması yapılmaksızın CHP'nin adayı olaramk çıkarılan Cemil Deveci, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin Atakum adayının eğilim yoklamasıyla değil anket ile belirlenmesi teklifinde bulundu.
Cemil Deveci'nin eğilim yoklaması korkusu ise parti içinde oluşan tepkilerden kaynaklandığı ileri sürüldü. CHP tabanının Cemil Deveci'nin 5 yıllık belediye başkanlığından memnun olmadığı, hizmet yapmadığına ve CHP'ye yakışır bir belediye başkanlığı görevini ifa etmediğine inandığı, bunun farkında olan Deveci'nin de eğilim yoklamasından korktuğu iddia edildi.

"CHP ADAYINI AK PARTİLİLER, MHPLİLER Mİ BELİRLEYECEK?"
Bazı CHP'liler, Cemil Deveci'nin Atakum'u yönetemediğini belirterek, "Yeğenlerini, akrabalarını, akrabalarının akrabalarını belediyeye doldurdu. Onun yeğenleri işsizdi de, tüm CHP'lilerin çocukları çalışıyor muydu? CHP'ye yakışır şeffaf belediyecilik yapmadı. Aldığı doğrudan alımlar, ihaleler hepsi şaibeli. Aylarca temizlik işiyle ilgili şaibeler Atakum'da çalkalandı. City Mall'a yönelik koruyuculuğu ve burada eşinin yönetici, kendisinin hissedar olması nedeniyle başlı başına görev ihmali gerçekleştirdi. Atakum'da taş üstüne taş koymayarak belki de bu dönem Atakum'un CHP'nin elinden gitmesine neden olacak bir yönetim gösterdi. CHP tabanının her şeyin farkında olduğunu kendisi de biliyor ve o nedenle üyelerin karşısına çıkmaktan korkuyor. Onun yerine, AK Partililer, MHP'liler, İYİ Partililere de CHP'nin adayının kim olmasının istendiğinin anketle sorulmasını istiyor. Tabii ki AK Partili, MHP'li Cemil Deveci'yi isteyecek. Onunla seçime girilince Cumhur İttifakı adayının seçimi kazanacağını herkes biliyor" diyerek Deveci'ye tepki gösterdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER