© Samsun TV

SAMGAZ 'Bedavayı' Bir Ay Önce Bitirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2023 Nisan ayında başlatılan konutlar için 25 metreküp bedava uygulamasını SAMGAZ bir ay erken bitirdi. Uygulamanın 1 Mayıs 2024'te biteceği açıklanmasına rağmen, SAMGAZ Nisan ayı tüketimini faturalara yansıttı

SAMGAZ Cumhurbaşkanlığı uygulamasını açıklanan tarihten önce sonlandırdı. Böylece abonelerden Nisan ayındaki 25 metreküp doğalgazın ücretini de  tahsil etmiş oldu.

CUMHURBAŞKANI KARARINA AYKIRI
Karadeniz'de doğalgaz bulunması nedeniyle Nisan 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konutlarda 25 metreküp doğalgazın bir yıl süreyle ücretsiz olacağı açıklanmıştı. Uygulama 1 Mayıs 2024 tarihinde sona ereceği bildirilirken; Mayıs ayı faturalarına 1 Mayıs'a kadar olan kullanımların yansıması vatandaşları şoke etti.  SAMGAZ tarafından Mayıs ayının ilk haftasında tüketiciye gönderilen faturalarda Nisan ayı kullanımlarının tamamının ücrete yansıtıldığı görüldü.

SAMGAZ BİLDİĞİNİ OKUYOR
Vatandaşlar, SAMGAZ'ın Cumhurbaşkanı kararını bile tanımadığını belirterek, "Cengiz Holding bünyesindeki SAMGAZ, Samsunlunun 25 metreküplük bedava doğalgazına bile el koydu. Mayıs ayının ilk haftasında okunan sayaçlardaki tüm tüketim, vatandaşa fatura edildi. Oysa 1 Mayıs tarihine kadar olan 25 metreküplük bedava doğalgazın faturalardan düşülmesi gerekiyordu. Vatandaş sahipsiz olunca, herkes bildiğini okuyor, SAMGAZ da" dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER