© Samsun TV

Nilay Tüfekçi'de Laf Var İcraat Yok

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi, çıktığı TV kanalında Samsunspor basketbol takımının durumunun kendisini çok üzdüğünü söyledi, buluştuğu öğrencilere kendi cebinden 5 bin passolig vaadinde bulunurken, Samsunspor basketbol takımı için sadece konuştuğu ortaya çıktı

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi, HaberTürk Televizyonunda katıldığı programda Samsunspor Basketbol Kulübü için çok üzüldüğünü belirtip, buluştuğu gençlere 5 bin passolig sözü verirken, Reeder Samsunspor Kulübünün başlattığı kampanyaya destek sağlamadığı ortaya çıktı.

Siyasetçiler için 'Samsunspor' seçmene sempatik görünmenin en kolay yollarından biri. Bunu kullanmaya çalışanlardan biri de İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi. Tüfekçi, Habartürk Televizyonunda katıldığı programda, Samsunspor'un hem futbolda hem de basketbolda süper lige çıkmasını neredeyse kendilerine bağlamaya çalışarak, yaptığı konuşmada aynen şunları söylemişti:

SAMSUN İÇİN 'ORADAYDIK' DEDİ
"Dokuz ay önce genel seçimlerde  oradaydık ayağımız uğurlu geldi. Hem futbol takımı hem basketbol takımı süper lige çıktı. Tam o dönemde, seçim dönemimde. Tabi onun sürdürülebilirliği bizim için çok önemli. Bunun sürdürülmesini istiyoruz. Futbol tarafına bakarsanız oradaki destekler ve argümanlar birazcık farklı, futbol kendini bir şekildre idame ettirebiliyor. Yan gelirle ve sponsorluklarla. Keza başkanımızın da futbol tarafıyla ilgili tasarrufları var. 

SAMSUNSPOR BASKETBOLUN DURUMU BENİ DERİNDEN ÜZÜYOR
Lakin  Basketbol tarafına geldiğimiz zaman onda şuan sonuncu sıradayız. Bu da beni çok derinden üzüyor.  Çünkü oradaki başkan da benim hem yakın arkadaşım olan bir iş kadını, bu noktada çektiği zorlukları da birebir bildiğim için bu beni çok üzüyor. Samsun büyükşehir Belediyesi'nin bir eksiği de bu. Samsunspor'a basketbol tarafından hiç destek vermemiş olması. Bu noktada hem kadın dayanışması için  hem de samsunspor'un sürdürülebilirliği için Büyükşehir Basketbolda bizim yönetimimizde bütün desteğini sunacak."

5 BİN PASSOLİG SÖZÜ AMA...
Katıldığı TV Programında Samsunspor üzerinden 'sempatik' olmaya çalışan Tüfekçi, gençlerle buluşmasında bir öğrencinin isteği üzerine "Büyükşehir kesesinden değil, Nilay Tüfekçi'nin cebinden öğrencilere 5 bin passolig hediyel olsun" derken; passoligleri ne zaman hediye edeceği, nasıl hediye edeceği konusunda en küçük bir açıklama yapılmamıştı.

SAMSUNSPOR BASKET'E DESTEK YOK
Samsunspor Basketbol'a üzüldüğünü açıklayan İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi'nin diğer Büyükşehir Belediye Başkan Adayları gibi Samsunspor Basketbol takımının açtığı destek kampanyasına tek kuruş katkı sağlamadığı ortaya çıktı. 

SADECE TARAFTAR VE YÖNETİM
Samsunspor Basketbol Kulübü'nden yapılan açıklamada, yöneticiler ve taraftarların dışında hiç kimsenin kampanyaya katılım sağlamadığı açıklandı. Açıklamada şöyle denildi:
"Değerli Samsunspor'umuzun Büyük Taraftarı. Bilindiği üzere basketbol takımımız 3 yılllık bir mücadelenin ardından Basketbol Süper Ligi’ne yükselmiştir. Süper Lig’deki ilk sezonumuzda, sizlerin büyük desteğiyle dernek imkanlarımızı da kullanarak büyük bütçeli takımlara karşı, arkamızda bir belediye ya da başka bir oluşum olmadan mücadele etmeye çalıştık. Geçtiğimiz günlerde bir destek kampanyası düzenledik. Bu kampanyada da taraftarımız ve yöneticilerimizin dışında ne yazık ki katılım sağlanmadı. Üzülerek söylemek istiyoruz ki taraftarımızdan gördüğümüz desteği şehrimizin yerel yönetimlerinden ve önemli firmalarının birçoğundan göremedik. Buna rağmen bundan sonraki süreçte imkanlarımız dahilinde yine elimizden geleni yaparak taraftarımızla omuz omuza yarışmaya devam edeceğiz. Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER