© Samsun TV

Meteoroloji'den Samsun için uyarı

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, 18 ve 19 Kasım tarihleri için kuvvetli rüzgar ve yağış konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağrıldı.

 

 

Samsun Valiliği, Meteoroloji'nin son değerlendirmeleri ışığında, 18 Kasım Cumartesi ve 19 Kasım Pazar günleri için il genelinde kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. İlgili kurum ve kuruluşlara bilgilendirme yapılarak, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI
Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölgede kuvvetli yağış ve rüzgar beklendiğini duyurdu. Kastamonu çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren, Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde ise gece saatlerinden itibaren yağışların kuvvetli olabileceği, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı​​.

ETKİLENEN BÖLGELER VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Rüzgarın, Tokat çevreleri ile Ordu iç kesimlerinde güney yönlerden esmesi beklenirken, gece saatlerinden itibaren Samsun'un kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmalarını önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER