© Samsun TV

İYİ Parti'de Kriz: Toplu İstifa

İYİ Parti'den İlçe Başkanı, yönetim kurulu üyeleriyle 103 kişi istifa etti. İstifa edenler, İYİ Parti'yi belediye başkanlığını AK Parti'ye bırakmakla suçladı

Ordu'nun Kumru ilçesinde, İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Ankara ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile partililerden oluşan toplam 103 kişi, partiden istifa etti. İstifa kararı, seçimlere günler kala parti içinde büyük yankı uyandırdı.

"KUMRU AKP'YE TESLİM EDİLDİ"

Murat Ankara, yaptığı açıklamada, "Maalesef Kumru AKP'ye teslim edilmiştir. Pazarlıkların kurbanı olmuştur" ifadelerini kullanarak, İYİ Parti'nin Kumru ilçesinde aday çıkaramamasını eleştirdi. Ankara, "Kumru'da AKP varsa, İYİ Parti de var dedirttik ama kıymet bilinmedi. Vefasızlıkları hep içimize attık" diyerek, yaşanan durumun parti içindeki bir takım pazarlıklar sonucu gerçekleştiğini öne sürdü.

SEÇİME GÜNLER KALA ŞOK İSTİFALAR

Bu istifalar, geçtiğimiz hafta Altınordu ilçesinde yaşanan 117 üyenin istifasının ardından İYİ Parti'de devam eden bir istifa dalgasını işaret ediyor. Murat Ankara ve ekibinin, istifa kararını ve gerekçelerini İYİ Parti'nin Ankara Genel Merkezi'ne iletmesi, parti içinde derin bir memnuniyetsizliğin olduğunu gözler önüne seriyor.

"KARARIMIZI TEBLİĞ ETTİK, TEPKİ GÖSTERİLEREK İSTİFA ETTİLER"

Ankara, yönetim kurulu kararıyla alınan istifa kararını üyelere tebliğ ettiklerini ve bu duruma onlarca üyenin tepki göstererek istifa ettiğini belirtti. Bu toplu istifa, Kumru'da ve genel olarak İYİ Parti'de ciddi bir iç sorgulamayı beraberinde getirebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER