© Samsun TV

İYİ Parti Samsun Adayı AK Parti'yi de CHP'yi de Sevindirdi 

İYİ Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın İmren Nilay Tüfekçi olacağı iddiaları, AK Parti kadar CHP'yi de sevindirdi

İYİ Parti'nin her ilde çıkaracağı adaylarla seçime katılma kararının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için İmren Nilay Tüfekçi'nin ismi gündeme geldi. Tüfekçi ismi AK Partilileri olduğu kadar CHP'lileri de sevindirdi.

USTA'YA TEPKİ BİTMEDİ, TÜFEKÇİ ADAY
İYİ Parti'de kulislere önce Erhan Usta'nın ismi konuşuldu. Ancak Usta'nın 2019 seçimlerinde İYİ Parti'nin davetini kabul etmeyip, İYİ Parti'den Hayati Tekin aday gösterildikten sonra bağımsız adaylığını açıklaması, Mustafa Demir'in Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından tepkiye dönüştü ve aradan 4,5 yıl geçmesine rağmen Usta'ya gösterilen tepkiler dinmedi. Bu nedenle İYİ Parti'de genel seçimlerde ikinci sıradan tepeden inme aday yapılan ve ardından da İYİ Parti Genel İdare Kurulu'na getirilen İmren Nilay Tüfekçi'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına konulacağı ileri sürüldü.

İYİ PARTİ'NİN KARAASLAN'I
Siyasi kulislerde İYİ Parti'nin adayının Tüfekçi olacağının konuşulmaya başlaması AK Parti'de olduğu kadar CHP'de de sevinçle karşılandı. Tüfekçi'nin Samsun'a tepeden inme bir aday olması, kendisinin Samsun ile bağının sadece ailesinin Samsunlu olması nedeniyle 'İYİ Parti'nin Çiğdem Karaaslan'ı olarak görülen Tüfekçi'nin seçimde tıpkı genel seçimlerde olduğu gibi pek bir varlık gösteremeceği öngörülüyor. 

AK PARTİLİLER DE, CHPLİLER DE MEMNUN
AK Partililer, Samsun'da tanınmayan, Samsun'da yaşamamış bir adayın İYİ Parti adayı olması halinde, kendilerinden muhtemelen İYİ Parti'ye geçebilecek oyların partilerinde kalacağından emin gözükürken; CHP'liler de AK Parti'ye karşı İYİ Partililerin kendilerinin zayıf adayı yerine CHP'nin güçlü adayına yöneleceğini düşünüyor. İmren Nilay Tüfekçi'nin İYİ Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması, İYİ partileliri üzerken, AK Parti ve CHP'lileri ise sevindiriyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER