© Samsun TV

İnce: "Kadına Yönelik Şiddet Kabul Edilemez"

İYİ Parti Samsun Kadın Politikaları Başkanı Mine İnce, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, kadına yönelik şiddetin artışına dikkat çekti ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Samsun Kadın Politikaları Başkanı Mine İnce, Cumhuriyetin 100. yılında bile kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini ve kadınların her alanda şiddet ve tacize maruz kaldığını belirtti. İnce, fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik ve dijital şiddetin kadınları derinden etkilediğini ve onların özgüven sorunları yaşamasına neden olduğunu ifade etti.

TÜRK KADINININ TARİHTEKİ YERİ VE GÜNÜMÜZ SORUNLARI

İnce, Türk kadınının tarih boyunca erkekle birlikte mücadele ettiğini ve Türk devletlerinin yaşaması, gelişmesi için önemli roller üstlendiğini hatırlatarak, Türk kültürü ve geleneklerinden uzaklaşıldıkça kadına yönelik şiddetin arttığını belirtti. Günümüz iktidarının siyasi ikliminin kadınları eve kapatmaya, değersizleştirmeye ve nesnelleştirmeye başladığını iddia etti. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme ve 6284 sayılı Kanunun kaldırılması taleplerinin kadına yönelik şiddeti artırdığını ve kadınların medeni haklarının tehlikeye girdiğini dile getirdi.

İYİ PARTİ'NİN KADIN HAKLARI İÇİN MÜCADELESİ

İnce, İYİ Parti'nin kadın ve erkeğin eşit ve mutlu olduğu, sağlıklı nesillerin yetiştiği bir Türkiye için çalıştığını vurgulayarak, "Kadını yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket ettiklerini belirtti. İnce, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözlerini anımsatarak, Türk kadınının hak ettiği yere gelmesi için mücadele edeceklerine söz verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER