© Samsun TV

Halit Doğan'dan Samsun'a Muhteşem Projeler

Cumhur İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun İçin Vizyon Projelerini Açıkladı. Doğan açıkladığı birbirinden muhteşem projeleri açıkladığı toplantıyı "Verdiğim sözü tutarım, gerçekleştiremeyeceğim vaatlerde bulunmam" diyerek tamamladı

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkan Adayı Halit Doğan, şehrin geleceğine ışık tutacak projelerini büyük bir lansmanla tanıttı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Doğan, Samsun'u "Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı" yapma hedefini vurguladı. Samsun'un birlik, beraberlik ve uyum içinde her alanda daha hızlı, güçlü ve ileri olacağını ifade etti.

TRAFİKTEKİ SÜRE 40 DAKİKA ALTINA DÜŞECEK
Halit Doğan, ulaşım projeleri ile Samsun'un trafik sorununa neşter vuracaklarını belirtti. Yapılan analizlere göre, şuan 60 dakika olan ve eğer yeni yatırımlar gerçekleşmezse, 2029'a kadar ulaşımda harcanan sürenin 80 dakikayı aşacağını öngördüklerini açıkladı. Buna karşılık, kendi projeleriyle ulaşımda harcanan süreyi 40 dakikanın altına düşüreceklerini söyledi. 

ÇEVRE YOLLARI, TRAMVAY, TEK BİLET...
Doğan, Atatürk Bulvarına aktif yan yollar oluşturacaklarını, Batı Çevreyolunun başlayacağını, Doğu Çevre Yolunun 5 yılda tamamlanacağını, Şehir Hastanesi'ne tramvay hattı yapılacağını, tramvay  yoğunluğunun metrekareye 10 kişiden 5 kişiye düşürüleceğini ve duraklarda bekleme süresinin kısaltılarak daha rahat bir yolculuk imkanı sağlayacaklarını söyledi. Doğan ayrıca tek bilet ile bir saat içinde aktarmaların ücretsiz olacağını, oto parkları para kazanma yeri değil, kullanıma teşvik eder anlayışla yöneteceklerini, 100. Yıl Bulvarını yeniden baştan şehrin yükünü kaldıracak şekilde dizayn edeceklerini ifade etti.

SAMSUN KART
Sosyal belediyecilik alanında ise Samsun Kart, Nefes Projesi ve Petek Projesi gibi vatandaşların hayatına dokunacak birçok yeniliği hayata geçireceklerini ifade etti. Doğan Samsun Kart ile Samsun'daki tüm hizmetlerde kullanılacağını, ihtiyaç sahiplerine de verecekleri Samsun kart ile veren el alan eli görmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacaklarını, öğrencilerin bu kartlarla bir çok destekten yararlanacağını, ayrıca Samsun Kart'ın anlaşmalı tüm mahalle esnaflarında geçerli olacağını ve mahalle esnaflarını da destekleyeceklerini ifade etti.

NEFES VE PETEK PROJESİ
Halit Doğan Nefes projesiyle evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hastalar ve hasta yakınlarına rahat bir nefes aldıracaklarını, Petek Projesi ise Samsun'un sosyal kültürel hayatına önemli dokunuşlarda bulunacaklarını söyledi. Doğan, Gençlere Yaşam Merkezleri, kadınlar ve gençlere mahalle merkezleri, çalışan ailelerin kreş ihtiyacına çözüm olacak Petek Yuvaları, Sanat merkezi ve çocuk köyü kuracaklarını belirtti.

İSTİHDAM KURSLARI İLE İSTİHDAMA KATKI
Samsun'da mevcut OSB'lerinin gelişiminin yanı sıra yeni OSB'lerin de faaliyete geçeceğini ve bu OSB'lerde kurulacak fabrikalar için nitelikle çalışan yetiştirmek için İstihdam kursları düzenleyeceklerini belirten Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Kadın ve gençlik meclisleri kuracaklarını, bunları mahallelere kadar indireceklerini, gençlere liselere ve üniversite sınavlarına hazırlık kursları ve sınavlarıyla destek olacaklarını,  online psikolojik destek ve diyetisyen hizmeti verilmesini sağlayacaklarını söyledi.

'ODAK SAMSUN' İLE 5 MİLYON TURİST
Turizmde 'Odak Samsun' projesiyle 17 ilçenin bir turizm destinasyonunun içine dahil edileceğini ve turizmde öne çıkan değerlerinin Samsun'a turist kazandıracak hale getireceklerini belirten Halit Doğan, 19 Mayıs'tan Tekkeköy'e kadar sahili birleştirip, bütünleştireceklerini, Samsun'a gelen turist sayısını ilk yıl 2 milyona, beş yıl sonunda da 5 milyona ulaştıracaklarını ifade etti. Patili dostlara sahip çıkacaklarını, her ilçede modern barınaklar ve veterinerlik hizmetleri verilmesinin yanı sıra mevcut barınakları ziyaretçilere ve hayvanseverlere açacaklarını; Sokakları orada bulunmaması gereken patili dostlardan arındırırken onların hayatlarını rahat sürdürebilecekleri projeler hayata geçireceklerini  ifade eden Doğan, hayvanseverlerle birlikte çalışacaklarını belirtti.

SAMSUN KÜLTÜR KONGRE KENTİ OLACAK
Sağlık Turizmini destekleyeceklerini, Bölgenin en büyük Kongre ve Kültür Merkezi'ni inşa ederek Samsun'u Kongre Merkezi şehir konumuna getireceklerini, iş dünyasının büyük toplantılarının merkezinin Samsun olacağını; bu merkezin Samsun'da sanatın ve turizmin gelişmesinde de önemli bir lokomotif olacağını kaydetti.  Gençler için kuluçka merkezlerini de içeren bir dizi hayata hazırlama mekanları ve projeleri uygulayacaklarını belirten Doğan, genç müzisyen adayları için müzik atölyesi kuracaklarını, Samsun'un karavan turizminin en önemli merkezlerinden biri olacak karavan parklar yapacaklarını ve tünel akvaryum kuracaklarını da söyledi. Samsun'un 19 Mayıs ve kurtuluş şehri olduğunu belirten Doğan, Bandırma Vapuru'nun bulunduğu alana kurtuluş tüneli yapılacağını ve ziyarete gelenlerin Atatürk'ün Samsun'a çıkışını ve kurtuluş savaşının her aşamasını burada dijital olarak görerek, o havayı hissedeceğini de ifade etti.

KIRSAL KALKINMA VE TARIM PROJELERİNDEN BAZILARI
Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Kırsal Kalkınma ve Tarımla ilgili projelerinden bazılarını da sıralayarak, Vezirköprü Ovasının Sulama Projesinin hayata geçirilmesini sağlayacaklarını; Samsun Tarım Eğitim Merkezi kurarak akıllı tarımın yaygınlaşması için büyük çaba sarfedeceklerini; bölgesel ihracat destek ofisleri ile ihracat yapılacak tarım ürünlerinin Samsun'da ekim ve üretiminin yaygınlaştırılmasını sağlayacaklarını, Samsun için büyük ihtiyaç halindeki mezbaheneyi yapacaklarını ve soğuk hava depoları oluşturarak, Samsunlu üreticinin ürünün hak ettiği değere  ulaşmasını sağlayacaklarını ifade etti.

KAMU KAMPUSÜ KURULACAK
Samsun merkezini yeniden ele alacaklarını ve prestij caddeler oluşturacaklarını söyleyen Halit Doğan, ilk işinin ise İlkadım'daki kentsel dönüşüme başlamak olacağını açıkladı. Doğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ayrı binada faaliyet gösterdiğini, eski havaalanı bölgesini kamu kampusu olarak ilan ederek Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleriyle orada olacağını, Samsun valiliği ve içinde olması gereken kurumların da yine kamu kampusunde olacağını, valilik binasını ve AKM'yi yıkarak buraları kent parka dahil ederek, Samsunlunun hizmetine sunacaklarını kaydetti. 

MERT IRMAĞI GEZİ ALANI OLACAK
Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Mert ırmağının o kötü kokudan yaklaşık 3 milyar TL harcanarak temizlenecek ve çevresi insanların hoşca vakit geçirdiği alanlara dönüştürüleceğini, sıfır atık caddesi kurulacağını, Samsun'daki risk alanlarının belirlenip, afete karşı korunaklı hale getirileceğini ifade etti.

SAMSUNSPOR HAFTASI
Doğan, Samsunspor'un Samsun'un en önemli markası olduğunu, her yıl 30 Haziran 1965'te kurulan Samsunspor'un kuruluşunun 30 Haziran'ı içine alan haftada düzenlenecek etkinliklerle doya doya yaşayacağını, Samsunspor'un iç saha maçlarında stada ulaşımın ücretsiz sağlanacağını, Stat çevresinde ihtiyaç duyulan eksikliklerin süratle giderileceğini de sözlerine ekledi.

Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, "Verdiğim sözü tutarım, gerçekleştiremeyeceğim vaatlerde bulunmam" diyerek lansmanını tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER