© Samsun TV

Eski Bakan Gitti, Samsun'daki Müdürü de görevden alındı

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, eski sağlık bakanı ve eski Samsun milletvekili Ahmet Demircan'ın vekilliğinin düşmesinin ardından görevden alındı

SAMSUN TV - SAMSUN HABER:

Samsun Sağlık Müdürlüğü'nde yaşanan 'Müdür' sorunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gece yarısı kararıyla sona erdi. 
Samsun eski milletvekili Ahmet Demircan'ın Sağlık Bakanı olarak atanmasından kısa süre sonra Sağlık İl Müdürlüğü'ne getirilen; bu güne kadar Samsun Milletvekilleri ve il teşkilatlarının sürekli şikayetçi olarak olumsuz görüş bildirmesine rağmen görevde kaldığını ileri sürülen Muhammet Ali Oruç, Ahmet Demircan'ın milletvekilliğinin düşmesinin ardından dün gece yarısı görevden alındı.
Muhammet Ali Oruç ile ilgili bir çok iddia gündeme gelirken, Samsun milletvekilleri ve il teşkilatının sürekli görevden alınmasına yönelik taleplerinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettikleri önü sürülüyordu. Hatta Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, konunun gündeme gelmesi üzerine Oruç ile ilgili şikayetlerin kendilerine kadar geldiğini belirterek, görevden almanın sinyalini vermişti.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne Muhammet Ali Oruç yerine Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Uras'ın getirildiği açıklandı. OMÜ Tıp Fakültesi mezunu olan Uras'ın Çarşamba Devlet Hastanesi'nde de Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER