© Samsun TV

Emeklilerin gözü kulağı kabinede

Milyonlar, Türkiye'de emekli maaşı zamlarına ilişkin belirsizlik içindeyken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki açıklamaları sonucunda gözler 4. Olağanüstü AKP Kongresi sonrası düzenlenmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na çevrildi. Toplantıda emekli maaşlarına yapılacak zammın masaya yatırılması ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız" şeklinde açıklamalarda bulunarak emeklileri heyecanlandırmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.30'da gerçekleşecek. Emekli maaşı zamlarının gündeme gelmesiyle birlikte milyonlar, toplantının sonuçlarını beklemeye başladı. Kamuoyu, emeklilere yapılacak zammın büyüklüğünü ve ne zaman yürürlüğe gireceğini merakla bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER