© Samsun TV

Doğan, Öncü, Güney ve Tüfekçi'den Samsun Cevap Bekliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının belli olmasının ardından Samsunlunun merak ettikleri arasında kentteki kaçak yapıların durumu da bulunuyor

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için AK Parti Halit Doğan'ı, CHP Cevat Öncü'yü, YRP Adem Güney'i, İYİ Parti İmren Nilay Tüfekçi'yi aday gösterdi. Adaylar seçim çalışmalarına ziyaretlerle başlarken, Samsunlu adaylardan soyut söylemler değil somut projeler bekliyor. Samsunlunun cevap beklediği konuların en başlarında ise şehirdeki belediyeye ait kaçak yapıların durumunun ne olacağı geliyor.

DEMİR VE MECLİSE SUÇ 
DUYURUSUNDA BULUNACAK MISINIZ?
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı İlçe Terminali, Alo 153 binası, Yalı Kafe başta olmak üzere çok sayıda kaçak yapı yargı kararlarına rağmen duruyor. Samsunlu belediye başkan adaylarının öncelikle kamunun kaç yapılarıyla ilgili ne yapacağını merak ediyor. Bazı seçmenler, "AK Partili Halit Doğan, CHP'li Cevat Öncü, YRP'li Adem Güney ve İYİ Partili İmren Nilay Tüfekçi göreve geldiklerinde bu binalarla ilgili ne yapacaklar? Yıkarak yerine kanunlara uygun yenilerini mi yapacaklar, yoksa kaçak olarak devam mı edecek? Yıkarken, kaçak binaları yapan Başkan Mustafa Demir ve Meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak Samsunlu garibin, gurebanın kanunsuz işler için harcanan paralarını ve hakkını savunacaklar mı?" diyerek Doğan, Öncü, Güney ve Tüfekçi'den açıklama beklediklerini ifade etti.

YA CİTY MALL VE SHERATON?
Samsun'da kamu kaçaklarının ardından merak edilen diğer iki kaçak yapı ise City Mall AVM ve Sheraton Otel bulunuyor. İki yapı için de yargı durdurma ve ardından da iptal kararı vermişti. Kanunlara göre kaçak statüde bulunan bu iki kaçak yapı için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlarının vaatlerini de yirne kamuoyu bekliyor. Hatırlanacağı gibi City Mall AVM ile ilgili AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve CHP'li Belediye Başkanı Cemil Deveci kendilerini TBMM yerine koymaya  çalışarak yasallaştırmak için girişimlerde bulunmuş ancak başarılı olamamışlardı. AK Partili Halit Doğan, CHP'li Cevat Öncü, YRP'li Adem Güney ve İYİ Partili İmren Nilay Tüfekçi'nin bu konuda da Samsun'daki seçmenlere ne söyleyecekleri merak ediliyor?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER