© Samsun TV

Cumhuriyet'in 100. Yılında Samsun Semalarında SOLOTÜRK Gösterisi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a Çıktığı Tütün İskelesi Üzerinde Gerçekleşen Gösteri Büyük İlgi Gördü

Türk Hava Kuvvetleri'nin gözde akrobasi timi SOLOTÜRK, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'da gösteri uçuşu yaptı. 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışını simgeleyen Tütün İskelesi üzerinde gerçekleşen bu özel gösteri, yaklaşık 15 dakika sürdü.

COŞKUYLA KARŞILANDI
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bahçepınar'ın da izlediği gösteriye sahil boyunca toplanan binlerce kişi katıldı. SOLOTÜRK pilotlarının yaptığı manevralar, izleyiciler tarafından alkışlar ve ellerinde sallanan Türk bayrakları ile coşkuyla karşılandı.

VALİ TAVLI: CUMHURİYET DEMEK ATATÜRK DEMEK
Gösteri sonrasında basına konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün şehri Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri SOLOTÜRK'ün muhteşem gösterisiyle devam ediyor. Bütün Samsunlulara teşekkür ediyorum. İş yerlerini, evlerini bayraklarla donattılar. Cumhuriyet demek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek, Cumhuriyet demek, Gazi Meclis demek, Cumhuriyet demek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti demek, Cumhuriyet demek, aziz Türk milleti demek. Aziz Türk milletine saygı ve selamlarımızı sunuyoruz," dedi.
Birçok izleyici, cep telefonlarıyla gösterinin anlarını kaydederek ölümsüzleştirdi. Sosyal medyada da paylaşılan bu özel anlar, büyük beğeni topladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER