© Samsun TV

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da Konuşuyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da. Cumhuriyet meydanındaki mitingde Erdoğan, Samsunlulara sesleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar:

"Bugün bir kez daha Samsun'da sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde yüzde 62 oyla şahsıma ve cumhur ittifakına teveccüh gösterdi. İnşallah Samsun 31 Mart'ta büyükşehir ve ilçeleriyle cumhur ittifakının yanında yer alarak yeni bir destana imza atacak. 31 Mart'ta bu şahlanışın en güçlü hissedildiği yer yine Samsun olacaktır. Bugüne kadar bize büyük destek veren Samsun'a güveniyoruz. 

Samsun yol açıcı vasfıyla öne çıkmış bir şehirdir. Bu seçimlerde de sizden aynı liderliği bekliyoruz. Sizlerden tekrar destek istiyoruz. Sandık başına gittiğimizde vuracağınız mühürle çocuklarınızın geleceğini de belirleyeceksiniz. Şehirlerimizi altyapısıyla üstyapısıyla güçlendirerek çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakmak boynumuzun borcudur. İnsanları hayallerine kavuşturmak inşallah bize nasip olacaktır. Bizi bugüne kadar hiç yolda bırakmayan Samsun'a güveniyoruz.

Samsun, 31 Martta Türkiye Yüzyılı Şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız? Bunun için kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim akşamı seçim haritasını Cumhur İttifakı renklerine boyamaya var mıyız?

Şimdi Samsun yeni bir döneme girecek. Sandıkları patlatacaksınız. Şehirlerimiz de bu patlayışı görecekler. İş yapma ve icraat ortaya koyma hususunda bizim seviyemize çıkamayanlar bizi kendi sefil gündemlerinin içine çekmeye çalışıyorlar.

Darbeyle terörle, hak ve özgürlük ihlalleriyle bizim milletimizi mutsuz ettiler. Biz siyasi hayatımızın son 30 yılını ülkemize hizmetle geçirdik. Milletimizin hanesine yazdırdığımız her kazanımı birer şeref gibi göğsümüzde taşıyoruz.

Biz size inanıyor, güveniyoruz. 31 Mart akşamı da Samsun'dan bir başka ses çıkacak. Ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde yaptığımız yatırımları özetin özeti de olsa anlatıyoruz.

Hatırlanmayan ve hatırlatılmayan her şey unutulmaya mahkumdur. Bunun için anlatmayı sürdüreceğiz. Samsun'da son 21 yılda güncel rakamlarla 181 milyar TL tutarında kamu yatırımı yaptık. 5 bin 774 adet derslik inşa ettik. Samsun Üniversitemizi kazandırdık. 15 bin 233 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. 102 adet spor tesisi inşa ettik.

Samsunlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 9 milyar lira tutarında destek olduk. 24 hastanenin de aralarında olduğu 25 sağlık tesisi yaptık. 900 yataklı Samsun Şehir Hastanemiz ve Tekkeköy devlet hastanesiyle birlikte 5 sağlık kuruluşunun yapımı sürüyor.

TOKİ eliyle 11 bin 255 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 5 bin 308 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik.

Bölünmüş yol uzunluğunu 312 kilometreye çıkardık. Demir yolu hatlarının tamamını yeniledik.

Yatırımları tek tek saymaya kalksak günler yetmez. En yakın şahidimiz sizlersiniz. Gönül gönüle verip eksileri tamamlamak bizlerin elindedir."

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER