© Samsun TV

Bu kadarı da Samsunluya ayıp artık!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, göreve gelir gelmez yapılmış olan tüm indirimleri iptal edip, her ay zam yaptığı, mahkeme kararlarını bile uygulamadığı  su fiyatlarında seçime 2 ay kala indirim yaptıklarını açıkladı. Tepkiler de çığ gibi yükseldi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2024 yılı 1’inci Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda 1 Şubat 2024 tarihinde geçerli olmak üzere mesken abonelerinin su satış bedelinde yüzde 15 indirim yapılmasına karar verildi. 

BÜYÜK TEPKİ
Seçimlere iki ay kala su fiyatlarında indirim kararı Samsun'da büyük tepki gördü. Yapılanın Samsunluya ayıp olduğunu belirtenler hem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, hem de AK Parti ve MHP'li meclis üyelerine ateş püskürdüler. 

BU KADARI DA AYIP, GÜYA SEÇİM RÜŞVETİ (!)
Mustafa Demir ve AK Parti, MHP Meclis üyelerinin önceki dönemde yapılan indirimleri iptal ettiğine, ardından da her ay TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranında zam yaptığını, mahkemelerin yapılan zamların yürütmesini durdurup iptal etmesine rağmen, yargı kararının uygulanmayarak Samsunludan yıllarca Türkiye'nin en pahalı suyunun bedelinin tahsil edildiğine  belirtenler, "Bu kadarı da ayıp artık. Seçimlere iki ay kala su fiyatını yüzde 15 indirmek, Samsunluya güya seçim rüşvetciği vermektir. Bir de mahkemeyi kandırmaya çalışarak 'indirim kararını uyguladık' demek için yapılan bu uygulama Samsun B.B: Meclisi'ne yakışmadı" dediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER