© Samsun TV

Balıkçılar endişeli Samsun Protokolü keyifli

Samsun'da sezon başlarken rekorlar kıran akaryakıt fiyatları nedeniyle balıkçılar adeta kara kara düşünürken, Samsun protokolü sezonu horon teperek kutladı

Denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek "denizden çıkanlar akaryakıt parasını çıkaracak mı?" endişesiyle denize açılırken, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve protokol üyeleri horon tepti.

Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasını bekleyen balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Samsun'da av sezonu için Canik ilçesinde bulunan balıkçı barınağında protokol üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi. Açılış töreninde halk dansları ekibi horon gösterisi yaptı. Dansçıların horon gösterisi yaptığı sırada kemençenin sesine dayanamayan Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve diğer protokol üyeleri horon oynadı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye'de toplamda 350 - 400 bin ton arası balık avlandığını, bunun 64 bin tonunun Samsun'da yapıldığını ve bu avlanma ile Samsun'un birinci sırada yer aldığını ifade etti. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç ise palamutun her zaman olmadığını, hamsinin ise bu yıl bol olacağını söyledi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER