© Samsun TV

Bakan Tekin: "Samsun'da öğretmen sayısını yüzde 100 artırdık"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Samsun'da öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, aradan geçen 20 yıllık süre içinde yarı yarıya azılmış durumda" dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Toplantı için Samsun'a gelen Bakan Tekin, ilk olarak Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti,  Samsun İl Eğitim Yöneticileri Toplantısı'na  katıldı.

20 BİN 724 ÖĞRETMEN

"2002-2003 eğitim-öğretim yılında 264 bin öğrenciye 10 bin 840 öğretmen hizmet verirken, bugün bu sayı yaklaşık iki katına çıkarak 20 bin 724'e ulaştı" diyen Bakan Tekin,  "Samsun açısından öğrenci sayısında stabil bir durum gözleniyor. Öğrenci sayısı stabilken bakanlığımızın yaptığı yatırımlar açısından baktığımızda şöyle bir tablo var. 2002-2003 yılı öğretim yılında 264 bin öğrenciye, 10 bin 840 öğretmen arkadaşımız hizmet veriyordu. Öğrenci sayısı hemen hemen sabit kalmasına rağmen bu yıl itibarıyla öğretmen sayısı, yaklaşık 2 kat artmış durumda. 20 bin 724 öğretmen hizmet vermektedir. Bunun anlamı şu; Samsun'da öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, aradan geçen 20 yıllık süre içinde yarı yarıya azılmış durumda. Bu, çok önemli bir istatistik göstergedir" dedi.

YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Bakan Tekin, yerel seçimlerin önemine de değinerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yerel yönetimlerle yakın iş birliği içinde olduğunu vurguladı. Belediyelerle olan ilişkilerin eğitim-öğretim süreçlerine katkı sağlamak adına önemli olduğunu belirten Tekin, yerel yönetimlerin eğitim alanında yapacakları yatırımların büyük önem taşıdığını ifade etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER