© Samsun TV

Altın bu hafta  yüz güldürdü

13-17 Kasım tarihleri arasında altın fiyatları, yüzde 3,78'lik bir artış göstererek yatırımcıların yüzünü güldürdü. Fiyatların yükselmesi, Fed'in faiz politikaları ve ekonomik belirsizliklerle ilişkilendiriliyor.

Altın piyasaları, 13 Kasım Pazartesi günü gram altın fiyatlarının 1.764 TL'den işlem görmesiyle haftaya başlarken, haftanın sonunda yüzde 3,78'lik bir artışla 1.830,79 TL'ye yükseldiği görüldü.

PİYASA DİNAMİKLERİ
Bu haftalık artış, ABD ekonomisindeki belirsizlikler ve Federal Rezerv'in (Fed) sıkı para politikası beklentileri etrafında gelişti. Ons altın ise 1.806 dolar seviyesine düşerek yılın en düşük seviyesini gördü.

ANALİZ VE BEKLENTİLER
Teknik analizlere göre, ons altın için 1.816 dolarlık destek seviyesinin altında bir düşüş, 1.793 dolar seviyelerine geri çekilmeyi işaret edebilir. Eğer bu destek kırılırsa, altın fiyatlarında 1.728 dolar seviyelerine düşüş beklenebilir.

DİKKATLE İZLENMELİ
Altın fiyatlarındaki bu değişimler, hem global hem de yerel ekonomik göstergelerin yanı sıra jeopolitik faktörlerin etkisini yansıtıyor. Yatırımcılar, kararlarını bu faktörler ışığında şekillendirmeli ve piyasalardaki gelişmeleri dikkatle izlemelidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER