© Samsun TV

AK Parti Samsun'un 15 Belediye Başkanını Açıklıyor

AK Parti Samsun'da seçimlere aday olarak girip, başkan olarak çıkacak 15 ismi, 7-15 Ocak tarihleri arasında açıklayacak. 9 ilçe belediye başkanının devam etmesi beklenirken, eskilere rağbet yok. Büyükşehir'de ise ittifak olmayınca görev Muş'a düşecek gibi...

Asarcık, Alaçam ve Salıpazarı'nda aday çıkartmayarak MHP'nin adayını destekleyecek olan AK Parti'de ilçe belediye başkan adayları ile büyükşehir belediye başkan adayını 7 Ocak ve 15 Ocak tarihleri arasında açıklayacak. 

DOKUZ BAŞKAN İLE DEVAM
AK Parti kulislerinden sızan haberlere göre; Ayvacık, Havza, Kavak, Yakakent, Bafra, Canik, Tekkeköy, Çarşamba ve Terme'de mevcut belediye başkanları seçimlere aday olarak katılarak görevlerine devam edecekler. Vezirköprü, 19 Mayıs belediye başkanları 3 dönemi tamamladığı için, İlkadım, Atakum ve Ladik'te de yeni isimler açıklanacak. AK Parti'nin ilçe belediye başkanlıkları için daha önce belideye başkanı olarak görev yapmış, seçim kaybetmiş veya yeniden aday gösterilmemiş isimlerin üzerinde durmadığı, teşkilattan isimler üzerinden son görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARININ ŞANSI YOK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Mustafa Demir'in tüm tuşlmara birden bastığı, ancak Mehmet Muş'un ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilçeler arasındaki çekişmeler nedeniyle olası bir oy kaybı yaşanmaması için gerek 3 dönemi tamamlamış, gerekse görevde olan belediye başkanlarının değerlendirme dışı bırakıldığı da ileri sürüldü. 

ADAY DEĞİL BAŞKANLAR AÇIKLANACAK
AK Parti kaynakları Samsun'da Cumhur İttifakı'nın 14+3+1 alarak yerel seçimlerden kesin zaferle çıkacağına emin olduğu, aday olarak belirlenecek isimlerin belediye başkanı olarak kabul edildiği yönünde bir inanç olduğunu ifade ederek, "İttifaksız bir seçimde AK Parti Samsun'da kesin bir zafer elde edecek. AK Parti belediye başkan adaylarını değil, Samsun'un önümüzdeki 5 yılına damga vuracak belediye başkanları belirliyor ve açıklayacak. Mevcut belediyelerde olası bir kırgınlık, küskünlük ve parçalanmaya meydan vermemek için mevcut belediye başkanlarının görevlerine devam etmeleri yönünde karar verildiği öğrenildi. Diğer ilçelerde ise değerlendirmeler sona geldi ama daha önce aday başkanlık yapmış veya 3 dönemi tamamlamış isimler bu yılki seçimlerde listelerde yer almayacak görünüyor. 

MUŞ OLMAZSA DEMİR İLE DEVAM
Büyükşehir'de ise Mustafa Demir yine de bir ihtimal olarak duruyor. Mehmet Muş ismi daha ön planda. AK Parti Mehmet Muş ismiyle teşkilat içinde parçalanma olmamasını ve bizzat Erdoğan'ın talimatı olarak teşkilat üstü bir aday olarak seçimlere girilmesini istiyor. Diğer aday adayları milletvekilleri ve teşkilatların oy birliği ya da üstün çoğunluğunu oluşturamadığı için pek şans tanınmıyor" iddialarında bulundular.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER